Analiza Statistica a Utilizatorilor unui Site

Extras din referat Cum descarc?

1. Definirea problemei
S-a luat in analiza situl www.hattrick.org datorita numarului din ce in ce mai mare de utilizatori care acceseaza zilnic acest site. Ne propunem sa urmarim aspectele legate de sex (cine acceseaza mai des acest site), varsta, ocupatie, stare civila.
Obiectivele cercetarii
1.2. Obiectivele problemei
Ne propunem sa verificam normalitatea distributiilor variabilelor analizate, sa efectuam descrierea statistica a acestora prin procedeele oferite de SPSS, separat pentru variabilele nominale si separat pentru variabilele cantitative. Un alt obiectiv este de a depista daca exista o legatura intre variabilele cantitative, iar daca da, ce tip de legatura, sa verificam si sa testam corelatia dintre variabile, sa estimam o variabila dependenta in functie de o variabila independenta printr-un model de regresie (liniara), testand ulterior semnificatia coeficientului de regresie, semnificatia modelului de regresie ales.
ANOVA va determina daca diferentele dintre mediile grupelor unei variabile cantitative grupate dupa o variabila nominala difera semnificativ, cu o anumita probabilitate.
In continuare vom estima prin interval de incredere media si proportia unor variabile, diferentele dintre doua medii si diferentele dintre 2 proportii. Ulterior vom testa egalitatea unei medii, respectiv a unei proportii, cu o anumita valoare, precum si diferenta dintre doua medii si doua proportii.
2. Construirea bazei de date
2.1. Alegerea variabilelor
Variabile nominale:
- sex - m/f
- ocupatie
- loc_conect - locul de unde se conecteaza (servici, scoala, acasa, internet cafe, altundeva)
Variabile numerice:
- varsta
- luni - numarul de luni de utilizare a sitului
Variabila ordinala:
- ore_zi - numarul de ore de utilizare pe zi (mai putin de 1 ora, intre 1 ora si 3 ore, intre 3 ore si 5 ore, peste 5 ore).
3. Verificarea bazei de date
3.1. Depistarea outlierilor
verificarea valorilor lipsa cu ajutorul tabelului de frecventa
Se observa ca pentru fiecare variabila nu sunt valori lipsa, tabelul Frequencies afisand:
Valid = 37
Missing = 0, pentru toate cele 7 variabile.
Diagramele Boxplot pentru varsta si luni de utilizare.
Diagramele Boxplot permit compararea fiecarui grup utilizand: mediana, percentilele a 25-a si a 75-a si minimum si maximum observat, care nu sunt din punct de vedere statistic outliers. Pentru outlieri si valori extreme este necesara o atentie sporita. Linia neagra din centrul box-ului marcheaza mediana distributiei respective.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Statistica a Utilizatorilor unui Site.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!