Analiză Raport de Cercetare

Extras din referat Cum descarc?

1.Obiectivele cercetarii
Pentru cercetarea din mai 2007 tema aleasa este ,,Viata in cuplu". Se urmareste satisfactia fata de viata de cuplu, relatiile sexuale si motivele care duc la divort. 
Raportul de cercetare porneste de la cateva date cantitative despre numarul de persoane care au un partener de viata, fie intr-o relatie pe termen lung de tip casatorie sau uniune consensuala, fie intr-una care nu a evoluat inca la acest nivel. Sunt prezentate informatii despre numarul de persoane care traiesc intr-un cuplu, componenta gospodariei pentru cuplurile cuprinse in esantion, precum si succinte referinte la trasee de viata. In aceeasi sectiune sunt incluse analize asupra rolurilor si statusurilor in familie (Cine face mai multe in casa, cine are mai mult grija de copii - femeia sau barbatul? Cat timp este petrecut cu sarcinile gospodaresti? Cine decide pe ce se cheltuiesc banii, cum sa decoreze casa sau unde sa petreaca vacanta?), insotite de o perspectiva asupra relatiilor intre
deciziile din cadrul cuplului, implicare civica si cultura politica.
Sectiunea a doua este dedicata unei interesante schite a teoriei privind fericirea in relatiile de cuplu, care cauta raspunsul la intrebari precum de ce este nevoie pentru o casnicie fericita? sau este iubirea suficienta, sau trebuie ca pozitia sociala a celor doi tineri sa fie cumva compatibila? Analiza este facuta din doua perspective diferite si ajunge la aceeasi concluzie - modelul conditiilor pentru ca o casatorie sa fie fericita este unul romantic, in care iubirea ramane cea mai importanta.
Cea de-a treia sectiune ia in considerare un subiect mai rar abordat in sondajele de opinie. Viata sexuala este de multe ori evitata in cercetarile cantitative, pentru ca este un subiect inca tabu pentru multi romani. De aceea am scos din chestionarul principal intrebarile din sectiunea respectiva si le-am inclus intr-un minichestionar autoaplicat, pe care respondentii l-au completat individual si l-au introdus intr-un plic pe care tot ei l-au sigilat. Plicurile au fost deschise numai dupa centralizarea chestionarelor. Am incercat prin aceasta metoda sa asiguram o confidentialitate cat mai mare a raspunsurilor si in
acelasi timp sa obtinem datele necesare pentru a deschide si aceasta directie de analiza. Prima parte a sectiunii este o analiza descriptiva a raspunsurilor la intrebarile legate de obiceiuri sexuale si include cateva observatii privind atitudinea fata de minoritatile sexuale. A doua parte se refera la cunoasterea si utilizarea metodelor de contraceptie.
Ultima sectiune este o punere in context a datelor si utilizeaza modul standard al Barometrului, intrebarile privind satisfactia, optimismul sau pesimismul, evaluarea activitatii Guvernului, incercand sa gaseasca un raspuns la intrebarea de ce sunt romanii ne(multumiti)? In aceeasi sectiune a fost inclusa prezentarea grafica a raspunsurilor la intrebarile repetate in (aproape) toate editiile Barometrului (prezentarea grafica si seriile de timp au fost realizate de The Gallup Organization Romania).
2. Ce tip de cercetare este
Programul are in centrul sau cercetarea cantitativa. 
3. Esantionare: 
Cercetarea are urmatoarele repere metodologice:
o Volumul esantionului: 1999 persoane de 18 ani si peste
o Reprezentativitate: esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta
neinstitutionalizata a Romaniei, cu o eroare de reprezentativitate de +- 2,3 %, pentru un
nivel de incredere de 95% .
o Ancheta de teren (perioada de culegere a datelor): 21 mai - 4 iunie 2007
o Tipul esantionului: esantion probabilist, bistadial , cu stratificare in primul stadiu
o Criterii de stratificare: arii culturale in cadrul regiunilor istorice (Moldova de vest, Moldova de est saraca, GL-IS, Muntenia de Nord, Muntenia de Sud, Muntenia de Vest, Oltenia de Nord, Oltenia de Sud, Dobrogea, Banat, Crisana, Maramures, BV-SB, CV-HG, CJ-MS, BN-SJ, AB-HD, Bucuresti) si tip de localitate (comune sarace, comune mediu dezvoltate, comune dezvoltate, orase sub 30 mii locuitori, orase de 30-100 mii locuitori, orase de 100-200 mii locuitori si orase mai mari de 200 mii locuitori).
o Esantionare: selectie probabilista a sectiilor de votare in cadrul straturilor si al persoanelor, in cadrul sectiilor de votare. Pentru selectia persoanelor au fost utilizate in principal ultimele liste electorale


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Raport de Cercetare.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!