Analiza Demografica a Frantei Versus Germania

Extras din referat Cum descarc?

Descriere sintetica a tarilor
In aceasta lucrare este analizata evolutia tarilor Franta si Germania, in vederea obtinerii de materiale detaliate orientate pe domeniul demografic, prin colectarea datelor din surse oficiale, si reprezentarea acestora conform cu realitatea.
Sunt tratati cei mai importanti indicatori demografici, precum: 
1. dinamica numarului total de locuitori; 
2. dinamica ratei mortalitatii;
3. dinamica ratei natalitatii;
4. dinamica fertilitatii; 
5. dinamica ratei migratiei;
6. structura Socio-Economica
Analiza a fost efectuata pe intervalul de timp dintre anii 1950 si 2050, intervalul 2010 - 2050 reprezentand prognoze si previziuni, pe baza extrapolarii datelor existente, previziuni care se regasesc in documente oficiale.
Republica Franceza, dupa cum este desemnata oficial este o tara situata pe continentul european, mai exact in Europa de Vest, la intalnirea batranului continent cu Oceanul Atlantic, care pe langa teritoriul continental cuprinde si diverse insule si teritorii situate in diferite parti ale Terrei.
Se diferentiaza de celelalte state ale Europei, prin vechime si putere atat economica cat si militara, din perspectiva faptului ca, in anul 2008 se situeaza pe locul 5 al clasamentului economiilor mondiale, si de asemenea este una dintre cele 7 tari detinatoare in mod oficial ale bombei atomice.
Franta este un stat unitar organizat ca o republica semi-prezidentiala, membra a Consiliului Europei si parte fondatoare a Uniunii Europene, Zonei Euro, Spatiului Schengen si Organizatiei Natiunilor Unite. 
Ca asezare geografica, Franta metropolitana se intinde de la Marea Mediterana la Canalul Manecii si Marea Nordului, iar de la Muntii Alpi si Raul Rin la Oceanul Atlantic.
Teritoriile Frantei separate de partea continentala sunt situate in America de Nord, Caraibe, America de Sud, Vestul si Sudul Oceanului Indian, Nordul si Sudul Oceanului Pacific. Suprafata totala a Frantei Metropolitane este de 551.695 km2, iar cea care cuprinde toate regiunile, colectivitatile si teritoriile din intreaga lume se situeaza la 674.843 km2.
Republica Federala Germania, denumita colocvial ,este un stat in Europa Centrala. Face parte din organizatii internationale importante precum Consiliul Europei (1951), OCDE, Uniunea Vest-Europeana (1954), NATO (1955), Uniunea Europeana (1957), ONU (1973), OSCE si din zona euro.
Suprafata totala a teritoriului tarii este de 357.021 km2, relieful fiind preponderent muntos.Germania se invecineaza cu noua tari europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franta, Luxemburg, Elvetia, Austria, Republica Ceha si Polonia.De asemenea are iesire directa la Marea Baltica si la Marea Nordului (Oceanul Atlantic).
Structura populatiei : 
Total populatie = 82 milioane (81.702.329)
Unele segmente de populatie sunt denumite minoritati nationale (nationale Minderheiten) si sunt autohtone (minoritati nationale istorice): danezii, frizonii, romii si santii (tot populatie roma, dar care in tarile germanofone au etnonimul santi), precum si sorabii, o populatie slava de la frontiera cu Polonia si Cehia. 
1. Dinamica numarului total de locuitori
Fig . 1
Dupa cum se poate observa in Figura nr. 1, evolutia populatiei in cadrul Frantei are un ritm ascendent, pornind de la 40.000.000 in anul 1950 si atingand 60.000.000 in anul 2005. In acest interval: 1950 - 2005 ritmul de crestere este unul brusc, iar previziunile pentru 2010-2050 anunta un ritm de crestere al populatiei mai lent spre deosebire de intervalul de timp precedent, cu o tendinta de stagnare dupa anul 2030. 
In acelasi timp, evolutia populatiei in Germania este in crestere, de la 70.000.000 in anul 1950 si pana la 80.000.000 in anul 1975,dar dupa cum se poate observa, nu este vorba despre o crestere brusca ca in cazul Frantei, ci una treptata si constanta in perioada 1995-2030 si o usoara crestere pana la ~85.000.000 in perioada previzionata.
Previziunile arata ca cele doua mari state ale Europei vor ajunge in anul 2050 la un numar apropiat de locuitori, iar aceste schimbari de-a lungul timpului se datoreaza in primul rand cresterii natalitatii si sperantei de viata si scaderea mortalitatii, dar de asemenea si remedierii situatiei economice si social-culturale din cele doua state. Un alt factor important in cresterea demografica a populatiei reprezinta si miscarile migratoare ale tarii, iar pe de alta parte imigrarile - indeosebi din lumea francofona.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Demografica a Frantei Versus Germania.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!