Analiza Consumului de Paine in Romania si Europa

Extras din referat Cum descarc?

...scurt istoric
Pentru prima data, painea a fost obtinuta in Orientul Mijlociu, dupa care a fost preluata de greci si de romani. Grecii si apoi romanii au perfectionat procesul de fabricatie largind gama de sortimente.
Productia si consumul de paine au evoluat odata cu dezvoltarea modului de viata al omului.
Consumul de paine in Romania
Painea reprezinta alimentul de baza al romanilor.
Daca in 1989 consumul de paine de pe piata locala se ridica la 130 de kilograme per cap de locuitor, acum este sub 100 de kilograme, potrivit datelor Rompan 
In ultima perioada criza globala i-a constrans pe romani sa-si diminueze consumul la cele mai multe din alimentele de baza. Cu toate acestea painea nu se afla in topul alimentelor la care romanii sa-si diminueze consumul, ci din contra. Se observa si pe grafic o usoara crestere in anul 2012 fata de anii precedenti. 
Painea alba este cel mai consumat sortiment de paine, fiind regasita in 83 % din gospodarii, in defavoarea painii negre 25% si a painii facute in casa 23%. 
La polul opus, se situeaza consumul painii mixte si a celei cu seminte 5% pentru ambele cazuri).
Franzela reprezinta specialitatea cea mai cautata - 60% din consumatorii de paine au afirmat ca obisnuiesc sa consume acest sortiment; 
Painea neagra/integrala se consuma in proportie de 38%.
Intr-un procent mult mai mic - 14% - se consuma painea grahamcu fibre alimentare, si doar 12% consuma paine cu secara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Consumului de Paine in Romania si Europa.ppt

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.



Hopa sus!