Viciile sociale duc la degradarea natiunii

Extras din referat Cum descarc?

Actualitatea temei (descrierea problemei, date statistice actuale, impactul problemei)
"Viciile sunt calaii ce te omoara incet, ca o sabie neascutita " spunea N.Iorga. Viciile sunt obisnuintele anormale nedirijate de vointa si de ratiune, sunt patimile tineretului de astazi.
Pe an ce trece, fumatul, consumul excesiv de alcool si cel de droguri devin pentru R. Moldova o problema sociala din ce in ce mai stringenta. Tot mai multi tineri devin victime ale acestor vicii sociale. 
Studiile arata ca, in prezent 48 mii de persoane din Moldova sufera de alcoolism, dintre acestea 17% fiind femei. Conform studiilor, cel mai inalt nivel al consumului de bauturi alcoolice este inregistrat in rindul populatiei de 20 - 44 ani, cu studii medii de specialitate si cu un nivel de venituri relativ inalt. Este si mai ingrijorator ca circa 4% din populatie consuma produse alcoolice in fiecare zi. Totodata, circa 28% din populatie considera ca stresul poate fi depasit cu bauturi alcoolice. Daca dauna alcoolului este constientizata de populatie cel putin partial, atunci dauna fumatului este considerata a fi mai mica, prin urmare si amploarea acestui viciu este mai mare. Astfel, peste 65% din populatia Republicii Moldova fumeaza, 40-45% din fumatori fiind de gen masculin. Imaginea adultilor care fumeaza face acest viciu mai atractiv si pentru adolescenti, astfel 15% din elevii in varsta de 13-15 ani fumeaza, 9% dintre acestia fiind fete.


Fisiere in arhiva (1):

  • Viciile sociale duc la degradarea natiunii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!