Viața lui Henri Stahl

Extras din referat Cum descarc?

De la Wikipedia, enciclopedia libera
Sari la: Navigare, cautare
Henri H. Stahl - (n. 1901, Bucuresti - d. 9 septembrie 1991), al carui nume apare uneori si in variantele Henry H. Stahl sau H. H. Stahl, a fost un antropolog cultural de orientare marxista, etnograf, istoric social, memorialist, sociolog rural roman, reprezentant de frunte al Scolii Gusti, autor prodigios in domeniile sociologiei rurale, antropologiei culturale, istoriei sociale, teoriei etnografice si memorialisticii. Adept al cercetarilor empirice, fundamentate teoretic si metodologic, si al intelegerii procesuale si rationale a culturii si societatii.
Provine dintr-o familie cu stramosi veniti din Alsacia si din Elvetia francofona, a fost fiul lui Henri Stahl (1877-1942) (initiatorul stenografiei, fiind fratele mai mic al lui Serban Voinea, activist al Partidului Social Democrat, si a scriitoarei Henriette Yvonne Stahl. A fost casatorit cu o cunoscuta pictorita, Margareta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Viata lui Henri Stahl.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!