Viata la Varsta Pensionarii

Extras din referat Cum descarc?

Abstract
Stereotipurile legate de viata sexuata raman omniprezente,si nu nuia modelarea imaginii legate de persoanele in varsta ,dar, de asemenea, de cercetare si politica de agende. Cu toate acestea, persoanele in varsta si atitudinea lor fata de rolul si valoarea sexului mai tarziu in viata raman relativ neexplorate. Acest document se bazeaza pe date calitative si cantitative pentru a examina cum sexul este prioritar la varsta mijlocie si mai tarziu in viata. Metodele de colectare a datelor au implicat incheierea doua masuri de calitate a vietii (WHOQOL-100 si scara de importanta WHOQOL), urmat de interviuri semi-structurate. In total esantionul a fost compus din 69 persoane recrutate din registrul de varsta/sex al unei practici generale din Sheffield in Marea Britanie. Acest document se va concentra asupra unui nr de 21 barbati si 23 femei cu varsta intre 50-92 ani. Ratingul de importanta al sexului participantilor sa adunat la scara de importanta WHOQOL; urmat de interviurile in profunzime activate in baza pprioritatilor ce urmeaza a fi explorate. Analiza a identificat urmatoarele teme cheie. Participantii care nu au considerat sexul ca neefiind foarte important pentru ei,nu au avut un un partener sexual curent si nici nu au simtit ca ei sa aiba un alt partener sexual in timpul vietii lor. Intr-adevar, toti participantii care au avut un partener sexual curent a atribuit intr-un final importanta si pentru sex, cu ratingul sexului ca: "foarte" sau "extrem"de important. Cu toate acestea, se confrunta cu obstacole in ceea ce priveste a fi activi sexual ceea ce i-a condus sa plaseze sexul pe un loc mai putin important.
Acest lucru a fost evident in special atunci cand s-au experimentaat probleme de sanatate si vaduvie.Varsta a fost vazuta ca facilitand confruntarea aceasta atunci cand sexul a devenit mai putin frecvent, sau oprit cu totul. Acest lucru a fost explicat in termeni de dorinta sexuala in scadere cu varsta (pentru unii participanti de sex masculin), incetarea de sex, fiind mai usor de a face fata intr-o relatie de lunga durata si speranta sexul va deveni mai putin posibil odata cu "normale de imbatranire". 
Introducere 
Preocuparilor societatii cu sexualitatea, convingeri despre comportamentele sexuale "normale" sau "necesare" sa ramana ferm inradacinata .Intr-adevar, despre sexul poate fi vorbit mai mult ca niciodata, Foucault a identificat "in vorbire noi definim si interzicem cine poate face sex cu cine,unde si cand"si nicaieri nu este acest lucru mai mult aparent decat in atitudinea fata de sexualitate si imbatranire.
Stereotipul de "asexuata persoana mai in varsta" ramane omniprezenta si influenteaza nu numai portretele populare de mai tarziu in viata, dar, de asemenea, ordinea de zi politica si de cercetare.
Acceptarea acest stereotip la un nivel de politica este exemplificata de doua recente directive dela Departamentul de sanatate, Serviciul National cadru (NSF), pentru persoanele in varsta (DoH, 2001a) si strategiei de sanatate sexuala nationale (DoH, 2001b). Ambele documente au stabilit in agenda de dezvoltare politica si servicii pentru urmatorii ani in domeniile lor. Cu toate acestea, acesta este frapant, in cazul in care, probabil, deloc surprinzatoare, ca nici nu face nici o referire la sex sau sanatatea sexuala mai tarziu in viata. NSF pentru persoanele in varsta nu discuta de sanatate sexuala si a strategiei de sanatate sexuala,nu mentioneaza persoanele in varsta si este, intr-adevar, foarte tineret-concentrat. Ipoteza pare sa fie ca nu este nevoie pentru a dezvolta politica in acest domeniu, deoarece este, probabil, irelevant, sau, cu siguranta, lipsit de importanta, in viata persoanelor in etate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Viata la Varsta Pensionarii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!