Subsistemul Informational in Organizatie

Extras din referat Cum descarc?

Importanta subsistemului informational in cadrul subsistemului de management al firmei este subliniata atat de atentia pe care o acorda teoreticienii si practicienii, cat si de sumele alocate in vederea perfectionarii continue a acestuia.
Subsistemul informational (SI) se defineste din mai multe perspective:
1. Din perspectiva structurii SI este ansamblul informatiilor, fluxurilor, procedurilor informationale si a mijloacelor de tratare a informatiilor menite sa contribuie la stabilirea si realizarea obiectivelor firmei;
2. Din perspectiva activitatilor informationale SI este dat de ansamblul metodelor, tehnicilor, mijloacelor si procedurilor prin care se asigura: culegerea, inregistrarea, transmiterea, prelucrarea, stocarea, valorificarea informatiilor de orice natura;
3. Din perspectiva rolului pe care il are subsistemul informational acesta este definit de ansamblul ierarhizat de procese informationale prin intermediul carora se asigura conexiunile informationale dintre subsistemul de management si subsistemul de executie, dintre elementele componenete a acestor subsisteme si dintre firma si mediul in care aceasta functioneaza in scopul realizarii obiectivelor previzionate.
Din cea de-a doua definitie rezulta ca in cadrul sistemului informational au loc o serie de activitati: culegere, prelucrare, transmitere a informatiilor. Astfel, cand aceste activitati informationale se realizeaza preponderent cu ajutorul calculatorului electronic pe baza unor programe specifice sistemul este sistem informatic (Sinf).
Legatura dintre SI si Sinf este ca de la intreg la parte in sensul ca Sinf se integreaza in Sistemul informatic poate fi definit ca ansamblul procedurilor de culegere, inregistrare, transmitere, prelucrare si stocare cu mijloace automate a informatiei.
Din cea de-a treia definitie a S.I. rezulta rolul pe care il are in cadrul oricarei firme. Rolul sistemului informational /informatic este acela de a asigura legatura dinamica (cuplajul dinamic) atat pe verticala cat si pe orizontala intre componentele firmei privita ca sistem cat si intre aceasta si mediul in care functioneaza.
In cadrul unui sistem, subsistemul informational indeplineste 3 functii:
- functia decizionala;
- functia operationala;
- functia documentara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Subsistemul Informational in Organizatie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!