Subsistemul Informațional în Organizație

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Importanta subsistemului informational in cadrul subsistemului de management al firmei este subliniata atat de atentia pe care o acorda teoreticienii si practicienii, cat si de sumele alocate in vederea perfectionarii continue a acestuia.

Subsistemul informational (SI) se defineste din mai multe perspective:

1. Din perspectiva structurii SI este ansamblul informatiilor, fluxurilor, procedurilor informationale si a mijloacelor de tratare a informatiilor menite sa contribuie la stabilirea si realizarea obiectivelor firmei;

2. Din perspectiva activitatilor informationale SI este dat de ansamblul metodelor, tehnicilor, mijloacelor si procedurilor prin care se asigura: culegerea, inregistrarea, transmiterea, prelucrarea, stocarea, valorificarea informatiilor de orice natura;

3. Din perspectiva rolului pe care il are subsistemul informational acesta este definit de ansamblul ierarhizat de procese informationale prin intermediul carora se asigura conexiunile informationale dintre subsistemul de management si subsistemul de executie, dintre elementele componenete a acestor subsisteme si dintre firma si mediul in care aceasta functioneaza in scopul realizarii obiectivelor previzionate.

Din cea de-a doua definitie rezulta ca in cadrul sistemului informational au loc o serie de activitati: culegere, prelucrare, transmitere a informatiilor. Astfel, cand aceste activitati informationale se realizeaza preponderent cu ajutorul calculatorului electronic pe baza unor programe specifice sistemul este sistem informatic (Sinf).

Legatura dintre SI si Sinf este ca de la intreg la parte in sensul ca Sinf se integreaza in Sistemul informatic poate fi definit ca ansamblul procedurilor de culegere, inregistrare, transmitere, prelucrare si stocare cu mijloace automate a informatiei.

Din cea de-a treia definitie a S.I. rezulta rolul pe care il are in cadrul oricarei firme. Rolul sistemului informational /informatic este acela de a asigura legatura dinamica (cuplajul dinamic) atat pe verticala cat si pe orizontala intre componentele firmei privita ca sistem cat si intre aceasta si mediul in care functioneaza.

In cadrul unui sistem, subsistemul informational indeplineste 3 functii:

- functia decizionala;

- functia operationala;

- functia documentara.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Subsistemul Informational in Organizatie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 070 cuvinte
Nr caractere:
11 938 caractere
Marime:
14.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
informatica, flux informatic
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!