Studiul Natalitatii in Romania

Extras din referat Cum descarc?

Noile realitati economice si sociale si-au adus contributia la scaderea si apoi la mentinerea la un nivel scazut a natalitatii. Toate tarile civilizate se confrunta cu o scadere accelerata a natalitatii si a fertilitatii, iar Romania imita si in acest domeniu tarile dezvoltate economic din Vest sau din Est. Scaderea nivelului de trai, somajul, incertitudinea si stresul sunt factori specifici perioadei de tranzitie. De asemenea, dupa unii specialisti evolutiile recente ale natalitatii nu sunt straine de o percepere diferita a existentei care ajunge sa fie caracterizata de individualism si de societatea de consum, reprezentand, in acelasi timp o componenta a unui proces mai larg de schimbare demografica si pshio-sociala care este cunoscut sub denumirea de a doua tranzitie demografica.
Cum sta Romania in privinta noilor nascuti ?
De la 2.2 copii la o femeie in 1989 valoarea cu putin superioara celei necesare unei inlocuiri simple a generatiilor, indicele fertilitatii totale a coborat la doar 1.3 copii la o femeie in anul1995 si s-a mentinut cu usoare variatii la acest nivel in anii urmatori. Astfel spus modelul de fertilitate din ultimii 10 ani arata o scadere de aproape un copil la o femeie << fata de ultimele decenii ale perioadei comuniste.
Factorii de scadere ai natalitatii sunt multiplii si evidentiati in parte de numerosi analisti in domeniu.
-emanciparea femeii si participarea crescanda a acesteia la activitati economice in afara gospodariei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul Natalitatii in Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!