Studiu de caz - distrofie musculară progresivă

Extras din referat Cum descarc?

I. Prezentarea cazului:
A are o boala numita distrofie musculara progresiva Dushene si are varsta de 11 ani.
Boala actuala a debutat in jurul varstei de 6 ani prin dificultati de mers (nesigur), dificultati la urcatul scarilor. In urma investigatiilor facute la ortopedie si, ulterior la spitalul de boli neuromusculare, s-a pus diagnosticul de distrofie musculara progresiva - regresiva Dushene pentru care a facut fizioterapie (gimnastica /masaj), i s-a administrat vitamina B si Fosfobion. De atunci a continuat periodic curele cu Fosfobion si Tonotil.
Nu are antecedente personale patologice.
A isi cunoaste diagnosticul, dar nu poate sa-si accepte boala Este un copil foarte inteligent care, de cand a aflat de boala, este foarte revoltat impotriva a tot ce exista in jurul lui. Boala este progresiva si in fiecare zi se pot observa schimbarile. Si A vede aceste schimbari, si il revolta ideea ca nu poate sa apuce anumite obiecte, nu poate sa se miste ( isi doreste sa alerge, sa mearga din nou la scoala).
Maturizare si dezvoltare emotionala -intelectul este dezvoltat conform varstei biologice, notiunile lui sunt de nivelul clasei a III-a, este sociabil si are multi prieteni din fosta clasa
S-a adaptat bine cerintelor programului educational, fiind inclus in grupa "Ursilor" - cea mai mare grupa (grupa este formata doar din copii cu distrofie musculara Duchene.), ii plac in mod deosebit jocurile pe calculator (printre care si jocurile educative) si cunoaste tabla inmultirii.
Datorita bolii vorbeste cu greutate. A frecventat scoala numai cand era timp frumos (o zi pe saptamana).In prezent nu mai frecventeaza scoala fiind inclus in Centrul Educational dar a fregventat scoala normala pana in clasa a IV-a.
Acest caz a fost sesizat de mama lui cand si-a dat seama ca copilul ei nu este sanatos si trebuie sa se faca bine cat mai repede.
Problema este ca A este foarte trist si nu mai este motivat de absolut nimic sa mearga mai departe cu boala pe care o are si este foarte revoltat pe toata lumea dar nu o arata foarte des in schimb nu mai vrea sa vorbeasca decat daca este rugat de mai multe ori.
II. Evaluare caz:
" Ancheta sociala
" Genograma
" Ecoharta
" Interviu
" Observatie


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz - Distrofie Musculara Progresiva.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!