Studiu de Caz - Alcoolic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

TOMSA GEORGE este un domn in varsta de 45 de ani nascut la data de 29.11.1962 in loc. Lehliu, jud. Calarasi. George provine dintr-o familie organizata, fiind casatorit cu Tomsa Maria de peste 20 de ani si au impreuna 2 copii Valentin si Amelia. Acestia domiciliaza in Bucuresti la adresa sos. Berceni nr.43 bl. 109 sc.A et.4 ap.10 Bucuresti sect. 4.

Domnul Tomsa, dupa cum reiese din ancheta sociala (vezi anexa) desfasurata la domiciliul acestuia, este un om devotat familiei si serviciului. Acesta lucreaza ca si strungar la o fabrica cu renume din Bucuresti de peste 20 de ani.

Situatia financiara a familiei este destul de buna, George avand un salariu de 1262 Ron, iar domna Tomsa, ce lucreaza ca vanzatoare la un supermaket, de 968 Ron, plus bonusurile aferente.

Impreuna cu George si sotia acestuia locuieste si fiica acestora Amelia, care este studenta la Universitate Spitu Haret. Fiul ce mare al sotilor este casatorit si mutat la casa lui de mai bine de 3 ani. Acesta casatorie a baiatului, Valentin, nu a fost una bine venita in familie si greu accepta de parintii sai.

Domnul Tomsa a avut o copilarie nu prea usoara ramanand orfan de mama inca de la varsta de 12 ani, si ne avand o relatie prea apropiata cu tatal sau, la implinirea varstei majore fiind nevoit sa pleca la oras pentru a se intretine. Inca de pe atunci acesta si-a ,,incat amarul" in bautura alaturi de colegii de breazla cu care este inca in relatii bune de pahar. A inceput cu cateva paharele pe zii, si tot asa pana a ajuns in stadiu de a nu se putea contola si a face lucruri pe care un mod normal nu le-ar face. Tot consumul de alcool a fost legat de ,,petrecerile intre camarazi", dupa cum el insusi s-a exprimat; niciodata nu a baut singur sau acasa cu sotia; asta l-a facut sa-si pastreze o relatie buna cu familia. Dupa cum spunea si doamna Tomsa ,,daca nu era cu plecarile astea lungii si venitul tarziu acasa intr-o stare nu prea buna 1-2 pe saptamana, nici nu-mi dadeam seama ca are o problema". In zilele in care nu chefuia cu prietenii nu avea nici o problema, nu simtea nici o nevoie de alcool.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de Caz - Alcoolic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
969 cuvinte
Nr caractere:
4 099 caractere
Marime:
13.38KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
dependenta, afectiuni
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!