Spitalul de Obstretica si Ginecologie Braila - Calitatea Serviciilor Medicale

Extras din referat Cum descarc?

Prezentare generala
Spitalul Obstetrica si Ginecologie Braila apartine domeniului public al Consiliului Judetean Braila si este o unitate sanitara ce intra in categoria spitalelor de specialitate din Romania, regiunea de Sud-Est. Spitalul a fost dat in folosinta inca anul 1984 suferind in timp modificari atat ca numar de paturi cat si ca structura a sectiilor. 
Spitalul OG Braila detine urmatoarea structura pe sectii de spital si felul acestora in cadrul specialitatilor medicale:
1. Obstetrica I - 60 paturi-Medic Sef Sectie - Dr. SALCUDEAN CIUCIU VASILE
2. Obstetrica II- 35 paturi-Medic Sef Sectie - Dr. TUDOSA VICTORIA
3. Ginecologie- 55 paturi-Medic Sef Sectie - Dr. CAPRARIU STEFAN LUCIAN
4. Nou-Nascuti- 80 paturi-Medic Sef Sectie - Dr. CRISTESCU MIHAI
5. ATI(Anestezie,Terapie Intensuva) - 20 paturi-Medic Sef Sectie - Dr. BREBEANU ADRIANA
Din punct de vedere al resurselor umane, Spitalul Obstetrica Ginecologie isi desfasoara activitatea cu un numar de 342 angajati din care 335 in spital si 7 in ambulatoriu; din totalul personalului 30 sunt medici, 154 cadre medii sanitare, 6 alt personal superior medical si 152 reprezinta alt personal si personal auxiliar. Spitalul functioneaza cu 4 linii de garda.
Conform situatie actuale a spitalului, detaliata de Consiliu Judetean Braila, acesta este singura unitate de profil din judetul Braila, "deservind o populatie feminina de 190.000 persoane, reprezentand 51% din populatiei judetului de circa 350.000 locuitori".
Grupul tinta caruia se adreseaza Spitalul OG Braila este format dintr-un numar mediu anual de 11.000 pacienti/an, potrivit fluxului din perioada 2005-2007(conform datelor furnizate de Spitalul Obstetrica si Ginecologie Braila - Anexa 1).
De asemenea, in conformitate cu statisticile Spitalului de Obstretica si Ginecologie Braila (Anexa1), numarul si structura pacientilor care au necesitat de specialitate au fost in total (2005-2007) 35299, din care urban 21806 si rural 13493, reprezentand un procent de 62% urban respectiv 38% rural. Astfel, se poate observa o arie ampla de acoperire a numarului de pacienti la nivel judetean, fiind sigura unitate de specialitate.
Managementul unitatii medicale incearca sa indeplineasca obiectivele Planului strategic al Ministerului Sanatatii Publice (2008-2010), care ,,urmareste imbunatatirea starii de sanatate a populatiei si realizarea unui sistem de sanatate modern si eficient, compatibil cu sistemele de sanatate din UE, pus permanent in slujba cetateanului." Astfel, cresterea accesibilitatii la serviciile medicale si cresterea calitatii serviciilor medicale sunt principalele obiective ale Spitalului OG Braila.
In consecinta, imbunatatirea calitatii serviciilor medicale, ca unul din obiectivele planului strategic, vizeaza asigurarea continuitatii actului medical prin cresterea ponderii serviciilor de specialitate acordate in cadrul Spitalului. 
In ultimii ani, managementul spitalului a desfasurat activitati de atragere de fonduri europene pentru imbunatatirea conditiilor de desfasurarea a activitatii medicale. Astfel, in 2001 Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Braila a accesat fonduri de investitii in cadru programului Phare "Reabilitare si modernizare Spitalul Obstetrica si Ginecologie Braila", care a avut ca principale rezultate: reabilitarea unor spatii construite de cca 2500mp, recompartimentarea a 20 de saloane a cate 6 paturi si transformarea acestora in 40 de saloane cu 2 paturi, montarea unor utilaje si echipamente moderne in centrala terminca.
In prezent, se urmareste continuarea atragerii de investitii prin proiecte de accesare fonduri structurale europene, avand ca obiectiv principal cresterea calitatii serviciilor medicale asigurate in Spital, prin:
- reducerea numarului cazurilor ginecologice de imbolnaviri, prin sustinerea dezvoltarii serviciilor de medicina preventiva si depistarea timpurie a maladiilor
- reducerea mortalitatii perinatale, cu scopul de atinge pragul de 50% pana in anul 2015, vizat de Strategia nationala de sanatate publica.
Aceste initiative de investitie si consolidare au fost sprijinite de Consiliul Local si au determinat si alte spitale, cum ar Spitalul Judetean Braila, sa actioneze in vederea accesarii fondurilor europene pentru consolidarea infrastructurii medicale. Totodata, in plus fata de beneficiile imediate de care s-a bucurat Spitalul OG Braila, au mai existat si alte beneficii pe termen lung si anume autofinantarea. Si anume, imbunatatind conditiile de spitalizare s-au realizat si anumite conditii de cazare pentru eventualii doritori, de exemplu daca o proaspata mamica doreste sa fie insotita si de sotul sau o alta ruda apropiata, acestia din urma pot inchiria un pat si vor putea sta impreuna cu pacienta intr-un salon de doua paturi si un patut pentru bebelus, cu baie proprie si televizor. 
Prin urmare, investind in calitatea serviciilor medicale se pot obtine si beneficii administrative ce pot reprezenta o sursa de autorfinantare pe termen lung. Astfel, conform statisticilor interne in anul 2008, sursele de autofinansare au reprezentat 7,2% din veniturile Spitalului, procent considerabil mai mare fata de 2,4% in anul 2007.


Fisiere in arhiva (1):

  • Spitalul de Obstretica si Ginecologie Braila - Calitatea Serviciilor Medicale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!