Specificitatea Cercetarii Sociologice in Administratie

Extras din referat Cum descarc?

Conceptul de sociologie
Complexitatea, multilateralitatea si diversitatea actiunilor umane, la nivel macrosocial sau microsocial, a generat o sociologie plurivalenta, exprimata prin constituirea si afirmarea, in teorie si practica, a unor discipline sau ramuri specializate, autonome, cum sunt, intre multe altele, sociologia opiniei publice, sociologia culturii, a educatiei, a mass-media etc. ,,Dintre toate stiintele sociale, sociologia este cea care examineaza cel mai indeaproape schimbarea si conflictul la nivelul societatii", iar ,,diversitatea acestei discipline, precum si importanta argumentelor pe care le dezbate o fac totusi sa fie cea mai pasionanta dintre stiintele sociale".
Aplicate coerent fenomenului de opinie publica, teoriile si metodele practice ale sociologiei evidentiaza interpretativ si analitic un inepuizabil univers al gandirii si actiunii umane.
Sociologia studiaza organismul social ca intreg, ca totalitate. In procesul devenirii sale, ca stiinta autonoma, sociologia incorporeaza in structura sa un ansamblu de modalitati specifice prin care sociologul se raporteaza la natura faptelor sociale atunci cand isi propune sa patrunda in universul specific al acestora.
Metodologia cercetarii sociologice se defineste ca fiind totalitatea demersurilor teoretice, tehnice si epistemologice pe care le intreprinde cercetatorul faptelor sociale (sociolog sau psiholog) pentru a putea cunoaste geneza, evolutia si dispozitia acestui gen de fapte. Etimologic, metodologia desemneaza ,,stiinta metodelor"; sensul pe care il atribuim metodologiei in acest context este acela de a cuprinde ansamblul demersurilor teoretice, metodico-tehnice si epistemologice pe care le intreprinde un cercetator in vederea cunoasterii stiintifice a unor fapte, fenomeme sau procese sociale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Specificitatea Cercetarii Sociologice in Administratie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!