Sociologia populațiilor vulnerabile

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Mediere,negociere, arbitrare, litigiu.Clarificari

Asociatia britanica Mediation UK a subliniat aspecte particulare cu privire la solutionarea conflictelor. Astfel negocierea este vazuta ca actiunea prin care doua parti, aflate intr-o disputa, cauta incheierea unui accord dintre ele.

Medierea se prezinta ca un proces prin care o a treia parte -neutra , impartiala- ajuta doua sau mai multe parti aflate intr-o disputa sa lucreze impreuna pentru rezolvarea unui conflict. << Partile >>si nu mediatorul decid termenii acordului incheiat, luand in considerare orientarea principala, care este spre viitor, nu spre trecut.

Arbitrarea urmeaza, pe o scala a implicarii din ce in ce mai pronuntate, deoarece, acum , o ,a , treia parte ia o decizie finala, de obicei obligatorie. Discutiile si decizia sunt structurate, dar nu cu aceeasi rigoare ca intr-o instanta. O alta forma aplicabila rezolvarii disputelor o reprezinta litigiul, care se desfasoara in instanta, cu avocati reprezentand pe fiecare dintre parti. Se deosebeste de celelalte forme prin aceea ca un judecator sau un juriu, dupa ce audiaza ambele parti, da o sentinta in favoarea uneia dintre ele.

Spre deosebire de negociere insa,medierea solicita o a treia parte si, din nou, spre deosebire de arbitrare, sustine echilibrul dintre mediator si partile aflate in disputa. Principala diferenta dintre mediere si arbitrare, ca procese de rezolvare a disputelor, este aceea ca in mediere ambele parti ataca problema, implicandu-se mai mult decat in alte forme mentionate anterior.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sociologia Populatiilor Vulnerabile.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
2/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
511 cuvinte
Nr caractere:
3 143 caractere
Marime:
9.50KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Socio-umane
Tag-uri:
sociologie, populatie
Predat:
la liceu
Sus!