România - un an de la aderarea la Uniunea Europeană

Extras din referat Cum descarc?

Romania a devenit stat membru al Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007, conform calendarului stabilit, incheind astfel un proces care a inceput la mijlocul anilor '90. Aderarea Romaniei, impreuna cu Bulgaria, la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 incheie astfel cel de al cincilea val al extinderii Uniunii, initiat la 1 mai 2004. De la 1 ianuarie 2007, Uniunea Europeana este o comunitate ce reuneste 27 de state membre si o populatie de 492,8 milioane de locuitori si care are 23 de limbi oficiale. 
Romania s-a alaturat astfel unei Uniuni de state europene care impartasesc aceleasi valori, avand in centru respectul pentru demnitatea umana, democratia, statul de drept si respectarea drepturilor omului si libertatilor fundamentale. Uniunea Europeana are drept obiective: asigurarea pacii si prosperitatii, printre realizarile sale numarandu-se piata interna, precum si crearea Spatiului Schengen, a zonei euro. 
Obiectivul principal al Romaniei la acest moment il constituie consolidarea progreselor si reformelor realizate, pentru asigurarea unei integrari depline in structurile comunitare. Pe de alta parte, Romania doreste sa aduca o contributie activa la realizarea proiectelor aflate pe agenda europeana si sa sprijine solutii eficiente pentru problemele Uniunii. Acestea sunt obiectivele oficiale.
In general, in Romania, opinia publica a fost favorabila integrarii europene. Potrivit Eurobarometrului 64, desfasurat in toamna anului 2005, increderea romanilor in Uniunea Europeana, era tot mai apropiata de cea a altor state membre: 64% fata de 62% in Portugalia si Grecia.
Pentru oamenii obisnuiti, realitatea e alta. Pentru cei mai multi obiectivul principal este a trai o viata decenta. La asta se rezuma viata romanului de rand. Iar eu sunt


Fisiere in arhiva (1):

  • Romania - Un an de la Aderarea la Uniunea Europeana.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!