Relația dintre șef și subaltern

Extras din referat Cum descarc?

Notiunea de etica profesionala este utilizata de cele mai multe ori pentru desemnarea unui cod moral al unor oameni ce apartin unei profesii anumite.
Dictionarul Explicativ al Limbii Romane defineste termenul etica ca fiind "totalitatea normelor de conduita morala, disciplina filosofica, care studiaza porincipiile morale, originea, dezvoltarea si continutul lor" 
Etica profesionala este determinata de particularitatile specifice ale unor profesii, de interesele corporative, de cultura profesionala etc. Oamenii ce indeplinesc functii profesionale similare sau identice isi elaboreaza traditii specifice si se asociaza in baza unor principii de solidaritate profesionala in stare sa pastreze reputatia grupului profesional dat.
Etica profesionala este compusa din diverse norme de conduita si de anumite coduri deontologice. Termenul de norma are ca sinonime ,,model", ,,standard", ,,regula", ,,lege". Norma de reglementare se caracterizeaza prin: faptul ca este emisa de cineva, isi are sursa in vointa unei autoritati normative si se adreseaza unor agenti numiti subiectii normei; pentru a-si face cunoscuta vointa de catre subiect, autoritatea promulga norme, iar pentru a-si face efectiva vointa, autoritatea adauga o sanctiune sau o amenintare cu pedeapsa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relatia dintre sef si subaltern.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!