Relația dintre șef și subaltern

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Notiunea de etica profesionala este utilizata de cele mai multe ori pentru desemnarea unui cod moral al unor oameni ce apartin unei profesii anumite.

Dictionarul Explicativ al Limbii Romane defineste termenul etica ca fiind "totalitatea normelor de conduita morala, disciplina filosofica, care studiaza porincipiile morale, originea, dezvoltarea si continutul lor"

Etica profesionala este determinata de particularitatile specifice ale unor profesii, de interesele corporative, de cultura profesionala etc. Oamenii ce indeplinesc functii profesionale similare sau identice isi elaboreaza traditii specifice si se asociaza in baza unor principii de solidaritate profesionala in stare sa pastreze reputatia grupului profesional dat.

Etica profesionala este compusa din diverse norme de conduita si de anumite coduri deontologice. Termenul de norma are ca sinonime ,,model", ,,standard", ,,regula", ,,lege". Norma de reglementare se caracterizeaza prin: faptul ca este emisa de cineva, isi are sursa in vointa unei autoritati normative si se adreseaza unor agenti numiti subiectii normei; pentru a-si face cunoscuta vointa de catre subiect, autoritatea promulga norme, iar pentru a-si face efectiva vointa, autoritatea adauga o sanctiune sau o amenintare cu pedeapsa.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Relatia dintre sef si subaltern.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 750 cuvinte
Nr caractere:
14 341 caractere
Marime:
16.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
Relatia dintre sef si subaltern, comunicare
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!