Programul Național Becul Ieftin

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Sociologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2780
Mărime: 20.69KB (arhivat)
Publicat de: Atanasio Solomon
Puncte necesare: 5
Univ. ‘Al.I.Cuza’ Iaşi Catedra de Sociologie si Asistenţă Socială Politici sociale

Extras din referat

I Scopul şi obiectivele programului

A. Care sunt problemele umane specifice pe care programul încearcă să le rezolve?

1. Abonaţii care au încheiat contract cu SC Electrica SA, pe diferite tipuri de abonamente, cu un anumit plan tarifar, se confruntă tot mai des cu mărirea preţurilor la serviciile de energie electrică, majorări datorate scumpirii accizelor şi cursului valutar eur-leu.

Majorările înregistrate de firma furnizoare sunt simţite la facturile emise lunar, care cresc cu aproximativ 10 % anual.

2. Programul oferă persoanelor fizice, 3 becuri economice, aceste bunuri vor fi acordate consumatorilor din mediul rural-urban, acestea fiind singurele caracteristici de îndeplinit.

3. Grupul ţintă, persoanele afectate de problema majorării accizelor, şi implicit a costurilor pentru serviciile de energie electrică, sunt persoanele care nu depăşesc salariul minim pe economie, familiile cu venituri scăzute, sub nivelul unui trai decent, familii care se confruntă cu imposibilitatea plăţii serviciilor utilitare.

4. Problema facturilor ridicate la energie electrică este întâlnită în mari proporţii printre pensionari, familiile numeroase, familiile monoparentale, familiile care nu au niciun fel de venit. Problema principală a persoanelor aflate în cauză nu este numai factura ridicată de la electricitate( nu fiecare factură lunară este ridicată, costurile sunt variate, depind de planul tarifar si numărul de kw incluşi în tipul de abonament de care beneficiază, de cursul euro-leu), acestea confruntându-se cu o serie de alte nevoi şi obligaţii. Se urmăreşte ca cel puţin 70% din grupul ţintă să beneficieze de programul propus.

5. Programul are 2 obiective: pe de o parte, se urmăreşte educarea populaţiei consumatoare cu privire la eficientizarea consumului de energie electrică(de aceea programul are în aplicarea sa şi o campanie publicitară pe bază de pliante şi publicitate în ziarele locale din ţară privind caracteristicile becului economic), pe de altă parte se are în vedere furnizarea primului impuls, a primei alternative de rezolvare a problemei situaţionale.

B. Care este nivelul la care intervine programul?

1. Prevenţie- atenuare a o parte din condiţiile care generează problema în cauză( nu putem preveni mărirea costurilor accizelor), prin înlocuirea tradiţionalelor becuri de 100w, 60w cu becurile oferite de program, becurile economice.

2. Intervenţie, deoarece stabilim primul pas către rezolvarea pe termen scurt-lung a problemei costurilor ridicate, dacă nu rezolvarea integrală, se urmăreşte stabilizarea posibilităţii de a face faţă problemei în cauză.

C. Care sunt obiectivele declarate oficial?

- cele două obiective urmărite în cadrul programului “becul ieftin”, au o intervenţie la nivel naţional, şi vor fi declarate oficial printr¬-o conferinţa şi scrise în Monitorul Oficial, imediat după aprobarea programului. Aceste obiective sunt obiectivele oficiale ale programului, şi singurele.

D. Care sunt obiectivele programului pe termen scurt şi pe termen lung?

1. pe termen scurt se doreşte educarea populaţiei consumatoare în ceea ce priveşte eficientizarea consumului de energie electrică.

2. pe termen lung, se doreşte aprovizionarea din proprie iniţiativă a populaţiei consumatoare, a becurilor economice care asigură un consum redus de enrgie electrică oferind aceeaşi satisfacţie ca becurile tradiţionale. Prin faptul că oferim 3 becuri gratuit grupui ţintă, vrem să îndemnăm populaţia la cumpărarea acestor produse. Important pentru program nu este cumpărarea propriu-zisă, ci folosirea acestora şi întelegerea eficienţei lor, întelegerea că este o alternativă viabilă pentru cei care se confruntă cu probleme în acoperirea facturilor la energie electrică.

Preview document

Programul Național Becul Ieftin - Pagina 1
Programul Național Becul Ieftin - Pagina 2
Programul Național Becul Ieftin - Pagina 3
Programul Național Becul Ieftin - Pagina 4
Programul Național Becul Ieftin - Pagina 5
Programul Național Becul Ieftin - Pagina 6
Programul Național Becul Ieftin - Pagina 7
Programul Național Becul Ieftin - Pagina 8
Programul Național Becul Ieftin - Pagina 9
Programul Național Becul Ieftin - Pagina 10
Programul Național Becul Ieftin - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Programul National Becul Ieftin.doc

Ai nevoie de altceva?