INTRODUCERE Pandemia COVID-19 a ridicat multe probleme pentru industria HoReCa, restaurantele fiind unul dintre cele mai afectate businessuri din cauza restrictiilor impuse de autoritati pentru a limita raspandirea virusului. Mai mult de jumatate dintre restaurante au inregistrat pierderi de peste 80% din cifra de afaceri. Desi asteptarile initiale pentru 2020 erau promitatoare, datele din 2019 indicand o crestere de 5% a innoptarilor fata de 2018, situatia generata de COVID-19 si restrictiile adoptate in consecinta de catre guvern, au cauzat o criza fara precedent si in sectorul hotelier. Pentru a supravietui, patronii de restaurante si hoteluri au fost nevoiti sa intreprinda anumite masuri. Cei care nu au reusit sa se adapteze, si-au incetat activitatea si aproximativ 30% dintre angajati si-au pierdut locul de munca. Prin urmare voi realiza o cercetare pe baza de chestionar in care voi analiza ocuparea fortei de munca si a somajului din domeniul hotelier si al restaurantelor in contextul crizei COVID-19. SCOPUL CERCETARII: Analiza ocuparii fortei de munca si a somajului din domeniul hotelier si al restaurantelor in contextul crizei COVID-19. IPOTEZE: Ipoteza nr.1: Angajatii din domeniul HoReCa au avut de suferit din cauza virusului COVID-19. Obiectivul nr.1: Un prim obiectiv al cercetarii este acela de a afla cat de afectati au fost angajatii din domeniul Horeca in aceasta perioada. Ipoteza nr. 2: Angajatii din domeniul HoReCa au fost pusi in situatia de a intra in somaj tehnic. Obiectivul nr.2: Opinia angajatilor cu privire la somajul tehnic. Ipoteza nr. 3: Autoritatile au intreprins anumite masuri pentru combaterea virusului COVID-19, impunand numeroase restrictii. Obiectivul nr.3: Opinia angajatilor asupra eficientei masurilor luate de autoritati. Instrumentul de baza utilizat in aceasta cercetare este un chestionar care cuprinde 11 intrebari, cu raspunsuri strict confidentiale, dintre care 3 sunt intrebari de identificare (clasificare), referitoare la: genul, varsta si mediul de provienienta. Restul intrebarilor sunt de opinie, referitoare la impactul pandemiei COVID-19 asupra domeniului HoReCa. Cercetarea data a presupus intervievarea unui numar de 30 persoane ce activeaza in hoteluri si restaurante.
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).