Extras din proiect
INTRODUCERE
Pandemia COVID-19 a ridicat multe probleme pentru industria HoReCa, restaurantele fiind unul dintre cele mai afectate businessuri din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului. Mai mult de jumătate dintre restaurante au înregistrat pierderi de peste 80% din cifra de afaceri.
Deși așteptările inițiale pentru 2020 erau promițătoare, datele din 2019 indicând o creștere de 5% a înnoptărilor față de 2018, situația generată de COVID-19 și restricțiile adoptate în consecință de către guvern, au cauzat o criză fără precedent și în sectorul hotelier.
Pentru a supraviețui, patronii de restaurante și hoteluri au fost nevoiți să intreprindă anumite măsuri. Cei care nu au reușit să se adapteze, și-au încetat activitatea și aproximativ 30% dintre angajați și-au pierdut locul de muncă.
Prin urmare voi realiza o cercetare pe bază de chestionar în care voi analiza ocuparea forței de muncă și a șomajului din domeniul hotelier și al restaurantelor în contextul crizei COVID-19.
SCOPUL CERCETĂRII: Analiza ocupării forței de muncă și a șomajului din domeniul hotelier și al restaurantelor în contextul crizei COVID-19.
IPOTEZE:
Ipoteza nr.1: Angajații din domeniul HoReCa au avut de suferit din cauza virusului
COVID-19.
Obiectivul nr.1: Un prim obiectiv al cercetării este acela de a afla cât de afectați au fost
angajații din domeniul Horeca în această perioadă.
Ipoteza nr. 2: Angajații din domeniul HoReCa au fost puși în situația de a intra în șomaj
tehnic.
Obiectivul nr.2: Opinia angajaților cu privire la șomajul tehnic.
Ipoteza nr. 3: Autoritățile au întreprins anumite măsuri pentru combaterea virusului
COVID-19, impunând numeroase restricții.
Obiectivul nr.3: Opinia angajaților asupra eficienței măsurilor luate de autorități.
Instrumentul de bază utilizat în această cercetare este un chestionar care cuprinde 11 întrebări, cu răspunsuri strict confidențiale, dintre care 3 sunt întrebări de identificare (clasificare), referitoare la: genul, vârsta și mediul de provieniență. Restul întrebărilor sunt de opinie, referitoare la impactul pandemiei COVID-19 asupra domeniului HoReCa.
Cercetarea dată a presupus intervievarea unui număr de 30 persoane ce activează în hoteluri și restaurante.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Politici de ocupare in hoteluri si restaurante.docx