Politici de ocupare in hoteluri si restaurante

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Pandemia COVID-19 a ridicat multe probleme pentru industria HoReCa, restaurantele fiind unul dintre cele mai afectate businessuri din cauza restrictiilor impuse de autoritati pentru a limita raspandirea virusului. Mai mult de jumatate dintre restaurante au inregistrat pierderi de peste 80% din cifra de afaceri. 
Desi asteptarile initiale pentru 2020 erau promitatoare, datele din 2019 indicand o crestere de 5% a innoptarilor fata de 2018, situatia generata de COVID-19 si restrictiile adoptate in consecinta de catre guvern, au cauzat o criza fara precedent si in sectorul hotelier.
Pentru a supravietui, patronii de restaurante si hoteluri au fost nevoiti sa intreprinda anumite masuri. Cei care nu au reusit sa se adapteze, si-au incetat activitatea si aproximativ 30% dintre angajati si-au pierdut locul de munca.
Prin urmare voi realiza o cercetare pe baza de chestionar in care voi analiza ocuparea fortei de munca si a somajului din domeniul hotelier si al restaurantelor in contextul crizei COVID-19.
SCOPUL CERCETARII: Analiza ocuparii fortei de munca si a somajului din domeniul hotelier si al restaurantelor in contextul crizei COVID-19.
IPOTEZE: 
Ipoteza nr.1: Angajatii din domeniul HoReCa au avut de suferit din cauza virusului 
COVID-19. 
Obiectivul nr.1: Un prim obiectiv al cercetarii este acela de a afla cat de afectati au fost 
angajatii din domeniul Horeca in aceasta perioada.
Ipoteza nr. 2: Angajatii din domeniul HoReCa au fost pusi in situatia de a intra in somaj 
tehnic. 
Obiectivul nr.2: Opinia angajatilor cu privire la somajul tehnic.
Ipoteza nr. 3: Autoritatile au intreprins anumite masuri pentru combaterea virusului 
COVID-19, impunand numeroase restrictii.
Obiectivul nr.3: Opinia angajatilor asupra eficientei masurilor luate de autoritati.
Instrumentul de baza utilizat in aceasta cercetare este un chestionar care cuprinde 11 intrebari, cu raspunsuri strict confidentiale, dintre care 3 sunt intrebari de identificare (clasificare), referitoare la: genul, varsta si mediul de provienienta. Restul intrebarilor sunt de opinie, referitoare la impactul pandemiei COVID-19 asupra domeniului HoReCa.
Cercetarea data a presupus intervievarea unui numar de 30 persoane ce activeaza in hoteluri si restaurante.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politici de ocupare in hoteluri si restaurante.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!