Poezia în concepția lui Emil Cioran

Extras din referat Cum descarc?

Limbajul este un mijloc de comunicare, un instrument ce face posibla comunicarea intre doua sau mai multe persoane ce folosesc acelasi cod. Aceasta este o defintie abstracta cu care toata lumea este familiarizata, insa pentru mai marii nostri scriitori, limbajul este mult mai mult, are mult mai multe semnificatii si mult mai multe intrebuintari.
Pentru Coseriu, limbajul este poezie, insa vazut numai ca limbaj absolut, adica daca il separam de functia sa instrumentala de comunicare si daca il consideram numai in raportul dintre cuvant si lucru , pentru ca atunci el este o intuitie exact ca in poezie. La Cioran limbajul absolut capata alte semnificatii, el este o ,,gratie mostenita, un privilegiu pe care il au doar poetii de a simti propria pulsatie sau propria muzica in universul cuvintelor"2 , el fiind un mijloc de exteriorizare a sentimentelor, a simtamantelor cele mai profunde, care prin simpla sa putere inglobeaza totul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Poezia in conceptia lui Emil Cioran.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Cioran, Emil, Revelatiile durerii, editura Echinox, Cluj, 1990.
Cioran, Emil, Eseuri, editura Cartea Romanesca, Bacau, 1988.
Cioran, Emil Convorbiri cu Emil Cioran, Editura Humanitas, Bucuresti, 2010.
Ciocarlie, Livius, Caietele lui Cioran, editura Scrisul Romanesc, Craiova, 1999.
Constantinescu, Doina , Emil Cioran melancolie si poesis , editura Universitatii ,,Lucian Blaga", Sibiu, 2003.
Constantinescu, Doina , Introducere in poetica textului: indrumar de initiere in hermeneutica sensului, editura Universitatii ,,Lucian Blaga", Sibiu, 2004.
Hocke, G. Rene, Manierismul in literatura, editura Univers, Bucuresti, 1998.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!