Pericolul Consumului de Droguri

Extras din referat Cum descarc?

Cincisprezece la suta din adolescentii de astazi sunt alcoolici. Mai mult de trei milioane de adolescenti din Statele Unite au probleme cu alcoolul; deci adolescentii de azi sunt foarte expusi consumului de alcool si chiar de droguri in diferite medii sau conditii.
Drogurile de diverse tipuri au fost consumate din totdeauna de adulti; de cateva decenii folosirea lor este asociata cu negativismul tinerilor care se razvratesc impotriva ordinii stabilite si sunt in cautare de experiente. Aceste fenomen implica in general un numar relativ restrans de persoane sau anumite zone geografice, totusi in unele regiuni a luat proportiile unei epidemii. 
Varsta medie a toxicomanilor a scazut, iar politoxicomania a devenit obisnuita. 
Drogul este o substanta - solida, lichida sau gazoasa - care, introdusa in organism, modifica imaginea asupra propriei persoane si asupra realitatii inconjuratoare. Folosirea abuziva poate crea dependenta fizica si psihica sau tulburari grave ale activitatii mentale si ale comportamentului.
Toxicomania este intoxicatia cronica voluntara care duce la pierderea libertatii de a se abtine de la folosirea drogului.
Toxicomanul este persoana care consuma, in mod regulat, droguri pentru a obtine o stare de o anumita intensitate. Supradoza inseamna introducerea in organism a unei cantitati de substanta mai mare decat poate suporta acesta si care poate produce moartea. 
Supradoza intervine:
- atunci cand consumatorul utilizeaza o doza prea puternica in raport cu cea obisnuita;
- se foloseste un produs insuficient diluat sau amestecat cu alte substante;
- atunci cand se continua consumul dozei uzuale in paralel cu medicatia din cura de dezintoxicare.
- servajul desemneaza simptomele fizice si psihice care apar atunci cand un individ este privat de drogul de care devenise dependent sau la scaderea accentuata a dozelor. 
De prea multe ori diferiti oameni s-au jucat cu drogurile si ca rezultat creierul lor s-a prajit datorita acestora
Aceasta nu inseamna ca oricine a gustat vreun drog sfarseste drastic. Totusi, oricine consuma substante care altereaza organismul trebuie sa fie foarte atent si sa se gandeasca serios la ceea ce face.
Drogurile te fac sa te simti bine si vor avea efect asupra ta de fiecare data cand le iei. Cea mai mare problema este ca drogurile te influenteaza, poti deveni usor dependent de ele.
Realitatea este ca tinerii care se obisnuiesc cu drogurile de timpuriu nu mai fac fata stresului cotidian intr-un mod normal si devin dependenti de droguri care si ,,fac sa se simta bine''.
Caracteristicile drogurilor:
a) Dependte 
b) Toleranta
a) Dependenta este nevoia toxicomanului de a-si administra droguri. 
Ea poate fi fizica sau psihica.
- Dependenta fizica nu se intalneste la toate tipurile de droguri. Cand apare, ea se manifesta sub forma unor stari patologice care constau in necesitatea organica de a folosi droguri pentru a evita tulburarile ce apar la incetarea utilizarii. Ea apare mai ales la derivatii opiului (heroina, morfina).
- Dependenta psihica este cea mai importanta. Ea consta in modificari de comportament si o stare mentala particulara insotita de necesitatea psihica imperioasa de a-si administra substanta periodic sa la toate tipurile de droguri.
b) Toleranta apare atunci cand organismul se obisnuieste cu prezenta unei anumite substante si se adapteaza la aceasta. Ca atare, pentru obtinerea unei anumite stari, toxicomanul trebuie sa mareasca dozele. Astfel, un toxicoman ajunge sa suporte doze care pentru persoanele normale ar fi fatale. 
Clasificarea toxicomaniei:
a) Dupa gravitatea efectelor:
1. majora - morfina, cocaina, amfetamina, alcool;
2. minora - tabagismul, cofeismul;
b) Dupa numarul drogurilor administrate 
1. monotoxicomanie - administrarea unui singur drog;
2. politoxicomanie - folosirea mai multor droguri. Este cel mai des intalnita.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pericolul Consumului de Droguri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!