Nevoile tinerilor sau nevoia de tineri

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cea mai arzatoare dorinta a unui tanar, din momentul in care deschide ochii ca proaspat absolvent sau ca timid generator de idei constructive, este de a fi implicat in viata comunitatii din care face parte. Aceasta dorinta insa se manifesta mai devreme: este dorinta de a schimba lumea, credinta ca totul e posibil, este perioada in care entuziasmul debordant si ideile nonconformiste sunt puse la dispozitia oricarui este dispus sa asculte. Ceea ce se cere in schimb este un raspuns pe aceeasi masura; iar raspunsul corect este Seriozitatea. Tinerii se considera capabili de a-si asuma responsabilitati, de a li se acorda incredere. Ei au nevoie doar de o ocazie si de un cadru in care sa demonstreze ce pot si sa-si puna in valoare calitatile. Istoria ne arata ca acolo unde au avut loc schimbari sociale majore, tinerii au fost varful de lance. Dar astazi, care este rolul pe care il joaca tinerii in societatea contemporana? Ce fel de oportunitati exista pentru ei, ce sanse de a fi luati in serios si a fi considerati parteneri de nadejde in intreprinderile de tot felul? Cum se impaca rolul de germene de schimbare, varf de lance, pe care l-au avut, cu acela de parte componenta in masinaria care conceptualizeaza, planifica si implementeaza politicile si programele in comunitatea lor?

Astazi exista peste 1 miliard de tineri cu varste cuprinse intre 15-24 de ani ce traiesc pe planeta, adica aproape 20% din populatia globului. Aceasta grupare este o adevarata forta demografica intr-o continua miscare, avand nevoi pe cat de diferite pe atat de fundamentale, cerand hrana si adapost, educatie, training, locuri de munca si implicare in viata socio-culturala a comunitatii.

UNESCO a gasit totdeauna un loc pentru tineri in activitatile sale. In 1946, imediat dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, UNESCO a sprijinit si sustinut munca tinerilor din organizatiile internationale de voluntari in efortul lor de a contribui la reconstructia unei Europe devastate. De atunci, actiunile UNESCO au luat insa o alta amploare, beneficiind si de sprijinul Statelor Membre si a altor parteneri: organizatii neguvernamentale, organizatii ale societatii civile si asociatii. Tinerii reprezinta o sursa inepuizabila de creativitate si dinamism, considerati ca fiind in

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nevoile Tinerilor sau Nevoia de Tineri.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
773 cuvinte
Nr caractere:
4 260 caractere
Marime:
13.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
forta demografica, tineret, mortalitate, natalitate
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Profesorului:
Oprea Ionut
Sus!