Metodologia Elaborarii Proiectelor de Interventie

Extras din referat Cum descarc?

<< Diminuarea Fenomenului de Violenta Domestica >> este destinat atat femeilor cat si copiilor care traiesc adevarate drame ca urmare a consumarii acestui fenomen in familiile lor.
Violenta domestica reprezinta o problema universala care afecteaza toate tarile lumii, indiferent de gradul lor de dezvoltare, manifestandu-se la nivelul tuturor segmentelor societatii. Comunitatea internationala a recunoscut ca violenta in familie reprezinta un fenomen grav, care afecteaza drepturile fundamentale ale omului la viata, siguranta, libertate, demnitate, integritate fizica si psihica, adoptand o serie de documente internationale care recomanda statelor sa ia toate masurile de ordin politic, administrativ si financiar ce se impun pentru a preveni si combate fenomenul violentei impotriva femeii.
Forme ale abuzului in familie
Violenta asupra femeii
Femeia este victima directa cel mai frecvent intalnita in cadrul abuzului familial,iar copiii sunt victime indirecte, cel mai des folosite ca pretexte de abuz psihic indreptat tot asupra femeii. Abuzul barbatului poate cunoaste mai multe modalitati de manifestare : 
a) violenta cronica 
b) violenta exploziva sechele neuropsihice, vatamari(fizice, ale organelor interne)
Violenta asupra copiilor
In familie abuzul este comis de cei in care copilul are incredere. Un comportament este considerat intr-o societate ca fiind abuziv daca el depaseste standardul cultural obisnuit al comunitatii( ex.bataia peste fund sau o palma data copilului sunt considerate in Romania forme acceptabile de pedepse date de parinti. Se disting si aici diferite forme de abuz:
a) Abuz fizic 
b) Abuz sexual 
c) Abuz emotional
Argumentati de ce este necesar proiectul propus
Persoanele abuzate, atat femeile cat si copiii, traiesc adevarate drame ca urmare a consumarii acestui fenomen in familiile lor. Un astfel de comportament abuziv indreptat asupra lor le poate afecta atat sanatatea cat si integritatea mentala, ducand la forme grave de depresie, de tulburari ale personalitatii, grave rani corporale si chiar la decesul persoanelor abuzate.O mare parte din populatie traieste cu impresia ca acest fenomen nu apare decat in mediul rural.Acestia se inseala deoarece violenta domestica este prezenta in toate paturile sociale indiferent de mediul de provenienta.
In acest domeniu, pana in prezent, nu s-au desfasurat activitati concrete si din aceasta cauza fenomenul persista si se agraveaza. Acest proiect aduce o speranta acestor persoane, le invata sa se respecte pe sine din nou si le acorda un nou stil de viata.
Totodata activitatile centrului ii ajuta sa constientizeze urmarile violentei din punct de vedere legislativ si social-comunitar.
Identificarea cauzelor care au dus la aparitia problemei
Idei preconcepute despre violenta domestica.
Prejudecatile transmise cultural sau invatate de mici ne impiedica atat ca cetateni cat si ca profesionisti, uneori, sa realizam faptul ca violenta domestica este un act de conotatie criminala indreptat impotriva unei persone si incalcand dreptul fundamental la protectie si libertate.
Din pacate studiile realizate arata ca la fiecare 15 secunde o femeie este batuta. 60 de femei au fost omorate in situatii de violenta a barbatului. In Romania nu exista statistici clare care sa arate amploarea acestui fenomen, nici obligativitatea raportarii cazurilor. Bataia este doar o forma de manifestare agresiva, si este insotita si de alte comportamente: intimidare, amenintare, abuz psihologic, izolare si pedepsire.Femeia afectata, de cele mai multe ori nu gaseste resurse sa rupa o relatie dupa prima agresiune indreptata asupra ei ; motive: dependenta ei emotionala si financiara fata de agresor, sentimente de loialitate si iubire fata de acesta, prezenta copiilor si resurse limitate de crestere a lor, neincredere in sine si stima de sine scazuta, saracia relatiilor de sprijin social si familial, sentimente de rusine si depresie, izolare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metodologia Elaborarii Proiectelor de Interventie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!