Metoda obervatiei

Extras din referat Cum descarc?

Prezentarea cazului
Comisia de asistenta sociala din cadrul Primariei Bucov, jud. Prahova a fost sesizata verbal de catre d.na Mardare Cristina cu privire la comportamentul fiului sau Mardare George in varsta de 14 ani, elev in clasa a-VII-a pentru a solicita ajutor si ne prezinta cazul pe scurt:
Fiul sau este inscris la Scoala Generala cu clasele I-VIII ,,Constantin Stere", Bucov. George este in clasa a opta, iar performanta scolara in ultima perioada este modesta, in scadere evidenta in ultimii doi ani de scolarizare. In ultimii doi ani a avut nota la purtare scazuta. Notele scazute au fost din cauza faptului ca George a lipsit nemotivat si a avut cateva acte de indisciplina, conflicte cu colegii si profesorii. In ultima perioada a inregistrat destul de multe esecuri pe plan scolar. George s-a implicat in cercul de sah, unde a avut rezultate foarte bune, dar la inceputul clasei a opta acesta a renuntat la sah, motivand ca nu mai are timp.
Pe de alta parte si George a apelat la serviciile de asistenta sociala deoarece intrase intr-un anturaj nepotrivit unde se consuma droguri, iar absentele nemotivate erau pentru ca petrecea timpul cu acesti prieteni. Vrea sa iasa din acest anturaj recunoscand ca ii aducea numai probleme, insa nu stie cum sa o faca fara sa afle parintii de ceea ce a facut. Lipsa tatalui l-a influentat negativ pe George.
Din punct de vedere deontologic, asistentul social are obligatia de a respecta dreptul lui George la confidentialitate. Incalcarea confidentialitatii ar produce mai mult rau decat bine si ar putea crea chiar un precedent in ceea ce priveste deciziile asistentului social.
In anumite situatii, asistentul social poate dezvalui informatii confidentiale, cu acordul beneficiarilor, insa poate dezvalui si fara acordul beneficiarilor, in conditiile legii si ale actelor normative adoptate in vederea executarii acesteia sau atunci cand nedezvaluirea acestora ar pune in pericol viata. Problema confidentialitatii este una dintre cele mai importante in sociologie si asistenta sociala. Confidentialitatea este esentiala pentru asigurarea unui climat de incredere, dar si pentru respectarea drepturilor persoanei asistate. Regula generala este ca nici o informatie nu poate fi impartasita fara acordul persoanei asistate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metoda obervatiei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!