Interactionismul

Extras din referat Cum descarc?

Desi  a fost influentata de Weber, aceasta scoala de gandire isi datoreaza in cea mai mare parte existenta activitatilor intelectuale de la Universitatea din Chicago in timpul primei treimi a acestui secol si, in special, gandirii sistematice a filozofului social George Herbert Mead(1863-1931).In lucrarea sa "Mind Self and Society" , el a dezvoltat teoria sa avand in vedere capacitatea omului de a crea si folosi simboluri.De fapt, sensul deriva din interactiunile fiintelor care au senzatii(cum sunt gandirea, sentimentul).
Denumirea de interactionism simbolic a fost introdusa de H. Blumer.Revenind la Mead putem spune ca acesta a fost interesat de constructia si dezvoltarea sinelui individual in societate. Unitatea sinelui individual rezulta din raporturile stabilite intre oameni, in comunitate sau grupuri.In grup, individul comunica datorita simbolurilor. Prin simboluri, omul isi reprezinta obiecte, idei, evenimente, cuvinte scrise sau vorbite, gesturi, imbracaminte, medalioane ,steaguri etc.In orice grup exista un sistem de simboluri universal semnificative, iar simbolul mediaza intelegerea si comunicarea dintre oameni in cadrul interactiunilor reciproce.Interactiunea este actul prin care orice persoana se pune in locul alteia prin substituirea sau preluarea de roluri.
Pentru ca omul poate sa-si reprezinte lumea mental , el are posibilitatea sa-si stabileasca imaginar sau real orice strategie cu privire la


Fisiere in arhiva (1):

  • Interactionismul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!