Grupul Mobexpert și Acțiuni de Responsabilitate Socială

Extras din referat Cum descarc?

Istoricul Grupului Mobexpert
Informatii despre succesul si amploarea pe care a luat-o Grupul Mobexepert sunt conturate intr-un interviu acordat de Dan Viorel Sucu ziarului Saptamana Financiara. Dan Sucu a fost ghid la ONT, iar dupa terminarea facultatii, in 1989, a fost repartizat la ARO, unde a lucrat o perioada foarte scuta de timp datorita izbugniri revolutiei. Dupa 1989, acesta a renuntat la postul sau, de inginer, si s-a apucat de afceri. Primele doua incercari de a intra in lumea businssului, ideea de a deschide un minicentru angro si afacerea cu pungi personalizate, au esuat. Renuntand complet la aceste concepte de afacere, Dan Sucu a ales industria mobilei ,,Cautam o nisa, o sosea pe care sa ma dezvolt. Am gasit insa o autostrada catre succes neocupata de nimeni"( www.wall-street.ro).
In anul 1993 a fost deschis primul magazin cu mobilier de birou in centrul comercial Unirea, spre vanzare oferindu-se mobilier de import. Inca din primele transporturi de mobila sau vazut rezultatele pozitive ce avea sa duca compania spre dezvoltare si prosperitate. In cateva luni, vanzarile fiind foarte mari, o noua investitie avea sa consacreze firma Mobexpert: dezvoltarea afacerii prin investitia facuta in propriile fabrici si magazine de mobila. In 1994 este deschisa prima fabrica a grupului, in cadrul acesteia se produceau scaune de birou, iar mai tarziu au fost deschise sectii de canapele si mobilier modern melaminic. Anul 1995 a insemnat pentru companie inceperea programului de dezvoltare a unei retele proprii de magazine si introducerea unor produse importate de la cunoscuti producatori europeni. Prin achizitia de la Fondul Proprietatii de Stat pachetele majoritare de actiuni de la trei importante fabrici de mobilier - Samus Dej, Ilefor Targu Mures si Mobstrat Suceava, compania Mobexpert si-a dezvoltat activitatea de productie si export. 
Grupul Mobexpert este liderul pe piata de mobilier din Romania. Mobexpert se claseaza intre primele douasprezece intreprinderi europene din industria mobilei. Mobexpert a fost desemnata drept cea mai de incredere marca in 2005 la categoria "mobilier", in studiul Most Trusted Brands, pe baza votului publicului. Studiul este o traditie a publicatiei Reader's Digest ce se desfasoara in 14 tari europene (www.brandinfo.ro). Dupa ce a pornit in 1993 cu 4 angajati, in 2009 Grupul Mobexpert are peste 3.000 de angajati (dintre care peste 2.000 in fabrici). Oferta Mobexpert include mobilier de living, dining, dormitor, bucatarii, bai, mobilier de terasa si gradina, decoratiuni, covoare si corpuri de iluminat (www.mobexpert.ro).
Activitatea de retail
Mobexpert este o retea de magazine si hipermagazine specializate in vanzarea de mobilier si decoratiuni interioare, destinate consumatorilor care doresc produse de calitate europeana la preturi accesibile prin cele doua marci ale sale: Mobexpert - hipermagazine si magazine de mobilier pentru casa si decoratiuni, si Mobexpert Office - mobilier pentru birou si colectivitati.
Reteaua regionala a Mobexpert numara, in prezent, 32 de hipermagazine si magazine. In Romania, reteaua cuprinde 10 hipermagazine in: Bucuresti (cinci unitati in zonele: Pipera, Baneasa, Pantelimon, Militari si Berceni), Brasov, Suceava, Pitesti, Sibiu si Iasi si 20 de magazine in tara (Timisoara, Cluj, Constanta, Targu Mures, Calarasi, Alba Iulia, Oradea, Galati, Bistrita, Ploiesti, Arad, Dej, Focsani, Ramnicu Valcea, Alexandria, Piatra Neamt, Braila, Bacau, Craiova, Slatina). In afara Romaniei, primul hipermagazin cu mobilier si decoratiuni a fost inaugurat la Sofia, in septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent, din 2005, cu magazine proprii in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad/Serbia


Fisiere in arhiva (1):

  • Grupul Mobexpert si Actiuni de Responsabilitate Sociala.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!