Femeia in Islam

Extras din referat Cum descarc?

Scurt istoric al Religiei Islamice
Islamul este una din cele trei mari religii ale omenirii alaturi de Crestism si Iudaism, beneficiaza de peste un miliard de adepti, insa este putin cunoscuta de marele public din Occident si este greu inteleasa de acestia din cauza scrierilor, cercetarilor si studiilor efectuate care o pun intr-o lumina negativa fiind o lege severa, permanenta in vigoare.
Islamul a aparut in peninsula Arabica in secolul VII si in doua secole s-a raspandit in Africa de Nord , Spania, Siria , Persia si India. In urmatoarele secole se raspandeste in Balcani, Africa sub - sahariana si Asia. Cea mai numeroasa populatie islamica se afla in Indonezia. Sa constatat ca unul din motivele raspandirii religiei islamice imediat, a fost ca toti au dreptul sa aleaga aceasta religie, nu se facea distinctie de rasa, limba, nationalitate, culoare etc. Fiecare era liber sa se converteasca in aceasta religie, fara a trebui sa ceara confirmarea autoritatilor religioase. Religia islamica urmeaza cu strictete Coranul , pentru credinciosi acesta semnifica o lege care trebuie respectata de toti si daca nu sa vi respectata vor fi pedepsiti.
,, Islamul reprezinta in araba, un substantiv verbal care inseamna supunerea in mainile Domnului , asa cum este ea revelata prin mesajul si viata Profetului sau Mahomed. Cuvantul musulman ( explicat si folosit in Coran ) se refera la cineva care se supune." Islamul are ca invatatura existenta unui singur Dumnezeu, nu ca celelalte credinte crestinism si religia arabilor, ea este de parere ca Allah (Dumnezeu) nu poate avea fii, fiice.El este singurul Dumnezeu.
Femeia in Islam
Pentru acest referat am ales ca tema "Femeia in Islam", mi s-a parut un subiect foarte interesant, controversat si de mare actualitate in presa romana. Este un subiect care chiar a fost o sursa de inspiratie pentru regizorii romanii care au creat un film pe aceasta tema a religiei islamice. 
Din lucrarile citite pentru intocmirea acestui referat am observat ca femeia islamica are un loc foarte important in societate. ,,Importanta ei ca mama si ca sotie a fost aratata de Profetul Mahomed".
Profetul a spus : ,,Paradisul se afla sub picioarele mamelor noastre" , intreba cineva de profet ,, cine merita cea mai mare grija din partea mea? ".Profetul i-a raspuns : "Mama ta, mama ta, apoi tatal tau si apoi rudele tale cele mai apropiate". Deci femeia este o adevarata comoara pentru Islam, ea are drepturi egale, chiar daca ea si barbatul sunt creati diferit si au roluri diferite. Pana sa ma documentez pentru acest referat din auzite si din presa, am observat ca femeia nu are nici un drept in Islam, dar dupa ce m - am documentat am vazut ca ea nu este lipsita de drepturi , nu este supusa sotului ci lui Allah (Dumnezeu). 
Spre exemplu , "femeilor li s-au acordat drepturi garantate la mostenire, sub umbrela de protectie a familiei" . Sotul era obligat sa o intretina pe aceasta si pe copiii ei. Statutul femeii musulmane casatorite este complicat pentru ca este dependenta financiar de sot, el trebuie sa asigure toate sursele de venit necesare pentru a duce o viata normala si a supravietui.
Casatoria contractuala in cadrul Islamului avea in vedere faptul ca acele contracte erau negociabile de familiile fetelor sau de catre tutorele fetei. Casatoria este prescrisa in Islam pentru ca tinerii sa fie indemnati sa se casatoreasca, ca sa poata evita ispitele sexuale (varsta minima la care se poate casatori o fata este 15 ani).Conform Legii Islamice ,, contractul de casatorie - nikan - este un contract juridic consfintit de legea divina. Nu este ca in crestinism un juramant" .
Din cele relatate mai sus pot spune ca si la noi in ziua de azi multe casatorii sunt contractuale sau din interes, si nu mai au forma unui juramant care trebuie respectat din inima. Un exemplu de casatorie contractuala in tara noastra ar putea fi cel in cazul rromilor care isi promit de mici copiii si ii casatoresc la varste fragede, fiind promisi pentru casatorie pe la 12-13 ani.


Fisiere in arhiva (1):

  • Femeia in Islam.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!