Elemente Motivationale in MRU

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE: MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE 3
FUNCTIILE MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE 4
OBIECTIVELE MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE 5
POLITICA RESURSELOR UMANE 5
RESPONSABILITATILE DEPARTAMENTULUI DE RESURSE UMANE 6
MOTIVAREA RESURSELOR UMANE 9
DE CE AM ALES TEMA MOTIVARII? 9
MOTIVAREA RESURSELOR UMANE 9
I. TEORII ALE MOTIVARII BAZATE PE NECESITATILE UMANE SI SATISFACEREA LOR: 10
1.Modelul necesitatilor sociale 10
Studiu de caz: Comportamentul muncitorilor in momentul normarii 10
2.Teoria ierarhiei necesitatilor umane a lui Maslow(1954) 11
Studiul de caz: Satisfactia muncii la Adriana, compartimentul Import - Export 12
Studiul de caz: Seful de schimb, satisfactia muncii prioritara celei financiare 12
3.Teoria lui Herzberg (1959) 12
II. TEORII DATE DE REZULTATELE MUNCII 14
1.Teoria asteptarilor 14
2.Teoria ,,Contractului psihologic" 15
Studii de caz: Contractul psihologic la Monica, Ani si Daniel 16
1.Monica 16
2.Ani 16
3.Daniel 17
III. REZUMAT AL TEORIILOR MOTIVARII 18
IV. STRATEGII MANAGERIALE UZUALE 19
V. EVALUAREA PERFORMANTELOR 21
VI. RECOMPENSAREA ANGAJATILOR 22
Salarizarea 22
Motivarea nonfinanciara 23
CONCLUZII 23
BIBLIOGRAFIE: 25


Extras din referat Cum descarc?

Resursele umane sunt primele resurse strategice ale unei organizatii (societate comerciala, institutie, asociatie, etc), in noua societate informationala capitalul uman inlocuind capitalul financiar ca resursa strategica. 
Resursele umane sunt unice in ceea ce priveste potentialel lor de crestere si dezvoltare, in capacitatea lor de a -si cunoaste si invinge propriile limite. 
Succesul unei organizatii, gradul de competitivitate al acesteia, pornesc de la premisa ca oamenii sunt bunul cel mai de pret al organizatiei. 
Resursele umane constituie un potential uman deosebit care trebuie inteles, motivat si implicat cit mai deplin in realizarea obiectivelor organizatiei. Pentru aceasta, deciziile manageriale din domeniul resurselor umane trebuie adaptate intotdeauna personalitatii si trasaturilor angajatilor. 
In teoriile traditionale ale intreprinderii, salariatii erau priviti prin prisma modului in care executau in mod disciplinat anumite operatii prestabilite sau indeplineau anumite activitati. Astfel s-au cristalizat concepte ca "forta de munca", definind totalitatea aptitudinilor fizice si intelectuale utilizate de salariati in procesul muncii. Aceste concepte (forta de munca, mina de lucru) se utilizau la singular definind ansamblul, masa angajatilor, fara a face trimitere la salariati ca indivizi cu personalitate, nevoi, comportament, educatie, experienta si valori specifice. 
In acceptiunea moderna, din perspectiva managementului resurselor umane, oamenii nu sunt angajati doar pentru a ocupa anumite posturi vacante ci, fiecare in parte, pentru rolul lor important pe care il pot avea in cadrul organizatiei. Acest lucru este cu atit mai evident cu cit, in mediul socio-economic actual caracterizat prin concurenta, dinamism si interdependenta, multe din dificultatile sau succesele organizatiilor au la baza resursele umane si managementul acestora. 
Desprinzindu-se din managemenetul general, managementul resurselor umane este un termen relativ recent pentru ceea ce sa numit traditional "conducerea activitatii de personal" si presupune o abordare interdisciplinara si profesionala a problematicii personalului din cadrul unei organizatii. Managementul resurselor umane este diferit de celelalte domenii ale managementului general deoarece trebuie sa serveasca nu numai scopului si intereselor patronului sau coducatorului organizatiei, dar trebuie sa actioneze si in interesul angajatilor, al fiintei umane si prin extensie, in interesul societatii. 
In prezant nu exista o definitie atotcuprinzatoare, unanim acceptata de specialisti, privind managementul resurselor umane. Avind elemente care se completeaza reciproc, fiecare contribuind la definirea conceptului in ansamblul sau, definirea managementul resurselor umane vizeaza : 
- functiunea care faciliteaza cea mai eficienta folosire a oamenilor in vederea realizarii obiectivelor individuale si organizationale; 
- ansamblul activitatilor de ordin operational, de planificare, recrutare, mentinere a personalului, precum si de ordin energetic, cum sunt crearea unui climat organizational corespunzator, care permit asigurarea organizatiei cu resursele umane necesare; 
- complex de masuri concepute interdisciplinar, cu privire la recrutarea personalului, selectia, incadrarea, utilizarea prin organizarea ergonomica a muncii, stimularea materiala si morala, pina in momentul incetarii contractului de munca;
- functiunea care permite organizatiilor sa-si atinga obiectivele prin obtinerea si mentinerea unei forte de munca eficiente; 
- fixarea obiectivelor in raport cu oamenii, realizarea si controlul acestora intr-o logica a sistemului; 
- punerea la dispozitia intreprinderii a resurselor umane cu dubla constrangere, a functionarii armonioase si eficiente a ansamblului uman precum si a respectarii dorintei de dreptate, securitate si dezvoltare a carierei fiecarui angajat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Elemente Motivationale in MRU.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!