Diferenta Intre Conceptele de Europa de Est si cea de Vest

Extras din referat Cum descarc?

" Familia europeana a luat nastere prin semnarea tratatului de la Roma in 1957. Cincizeci de ani mai tarziu, avem atatea lucruri demne de a fi sarbatorite."(www.infoeuropa.ro)
Astfel incepe un articol referitor la sarbatorirea a cincizeci de ani de la infiintarea Uniunii Europene, privita ca o mare familie. Insa diferentele discrepante intre membrii acestei familii sunt mai mult decat evidente. 
Aceasta uniune a fost conceputa ca uniunea tarilor civilizate si prospere ale Europei(Franta, Germania, Italia-la inceput) care sa functioneze pe baza unor principii politice, economice si sociale unanim impartasite. Aceasta uniune se incadra spatial in zona Europei de Vest, teritoriu cu o cultura comuna, cu natiuni care au stiut sa aplice, principiile uniunii, adaptat la realitatile locale. 
In acest mod s-au dezvoltat doua modele fundamental diferite, modelul vestic sau civic si modelul estic sau etnic. Modelul vestic se intemeiaza pe natiuni create de sus in jos, valorile, drepturile si obligatiile fiind propagate dinspre elite inspre comunitati, pe cand in cadrul modelului estic natiunea e mobilizata sub pretextul interesului comunitatilor, fiind creata de jos in sus.


Fisiere in arhiva (1):

  • Diferenta Intre Conceptele de Europa de Est si cea de Vest.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!