Despre Mentalitatea Suedeza

Extras din referat Cum descarc?

Un grup de scolari cu varste de 15 sau 16 ani au considerat ca suedezii sunt stresati, sportivi, bine imbracati, moderni, rigizi, priceputi la tehnica, pasnici, veseli, sexy si amabili atunci cand au fost chestionati care sunt trasaturile tipice tarii lor.  Oamenii de afaceri suedezi au optat pentru buni organizatori, demni de incredere, rationali, eficienti, punctuali, bine pregatiti, corecti, politicosi, muncitori, nesociabili, inhibati, neprietenosi, plicticosi. 
In general, ceilalti ii considera oameni cinstiti, grijulii, bine informati, eficienti, care produc bunuri de calitate, seriosi si politicosi, cu maniere impecabile. Din punct de vedere fizic, suedezii sunt considerati a fi cu totii blonzi, inalti, cu ochii de culoare albastra. 
Dintre tarile nordului Europei, Suedia este cel mai des tinta stereotipurilor. Suedezele sunt, de obicei, imaginate ca bombe sexy blonde, asemanatoare vedetelor blonde cum ar fi Victoria Silvstedt, Ulrika Jonsson, Britt Ekland si Agnetha Faltskog de la ABBA. Un alt stereotip suedez feminin este femeia de gheata, rece, inspirata de Greta Garbo si Ingrid Bergman. Barbatii suedezi ar trebui sa fie blonzi, prostanaci si bine facuti. Adesea, sunt instructori de schi sau meseriasi. Se numesc intotdeauna Sven sau Lars. In celelalte tari scandinave, barbatii suedezi sunt suspectati de homosexualitate, pasionati de moda, in general si de pantaloni stramti, in special. Finlandezii ii considera lipsiti de masculinitate, deoarece, in viziunea lor, suedezii vorbesc prea mult, iar norvegienii ii considera exagerat de rigizi in miscari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Despre Mentalitatea Suedeza.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!