Depresia

Extras din referat Cum descarc?

1. Definitia depresiei
Depresia reprezinta o tulburare afectiva a stimei de sine aparuta in contextul relatiilor interpersonale. Trecand printr-o serie de simptome (frica, tristete, plans, stare psihica negativa, etc.) ce se pot manifesta pe o perioada mai mare de doua saptamani, depresia poate ajunge intr-un stadiu clinic, impiedicand desfasurarea normala a activitatilor zilnice. 
Depresia este o tulburare mentala ce se poate manifesta la toate grupele de varsta si se caracterizeaza printr-o modificare profunda a starii de dispozitie (tristete, suferinta morala, incetinire psihomotorie) fiind asociata in general cu anxietatea. Pacientii sunt afectati de o impresie dureroasa de neputinta globala, de fatalitate disperata, indignare, aprecieri negative si de sentimente de inutilitate care pot conduce la luarea in considerare a sinuciderii si chiar la realizarea acesteia. 
2. Consideratii generale
Depresia este una dintre cele mai raspandite afectiuni psihiatrice fiind cunoscuta de aproximativ 2500 de ani. In cursul vietii tulburarea depresiva afecteaza aproximativ 12% dintre femei si 8% dintre barbati. La nivel general, aproximativ 15% din populatie sufera de cel putin un episod depresiv major in viata, iar 6-8% din acestia indeplinesc criteriile acestei tulburari. 
Cercetarile epidemiologice au demonstrat ca tulburarea depresiva este de 1,5-3 ori mai frecventa la rudele de gradul I ale persoanelor depresive de unde rezulta faptul ca tulburarea depresiva poate avea un caracter ereditar.
Cauzele depresiei nu sunt bine cunoscute. In functie de aparitia si de evolutia acesteia, etiologia poate fi somatica, endogena sau psihogena.
3. Simptomele depresiei
- perturbari ale dispozitiei normale (stare generala proasta);
- afectarea gandirii si memoriei (scade capacitatea de concentrare, procesele gandirii sunt neproductive si monotone, stare de inutilitate ce poate conduce la sinucidere);
- pierderea initiativei si afectarea vitalitatii (lipsa energiei fizice, stari de oboseala fizica si mentala);
- sentimente de neajutorare, auto-compatimire, auto-invinovatire, frica;
- incapacitatea de a simti emotiile;
- simptome fizice care nu raspund la tratament medical (dureri de cap, sau de stomac, frisoane, uscarea gurii, tulburari intestinale, etc.);
- tulburari ale functiilor sexuale;
- tulburari de somn (insomnii, sau stari de somnolenta accentuate);
- tulburari ale sistemului digestiv (scaderea apetitului si ca urmare scaderea in greutate);
- plans facil.
4. Peroanele predispuse la tulburari depresive:
- persoane care au avut anterior episoade depresive;
- persoanele care au avut sau au in familie (frati, surori, parinti) persoane afectate;
- femeile sunt mai predispuse la tulburari depresive decat barbatii;
- femeile in perioada de dupa nastere;
- persoanele care consuma unele medicamente sau substante psihoactive;
- persoanele care traiesc intr-un mediu familial, social si/sau profesional stresant;
- persoanele afectate de alte boli.


Fisiere in arhiva (1):

  • Depresia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!