Cuba

Extras din referat Cum descarc?

Cuba este o tara formata dintr-o singura insula mica cu suprafata de 110,860 Km2 situat intre marea Caribica si Ocenul Atlantic. Climatul tarii este tropicala cu perioada umeda intre Mai si Octombrie cand mai ales coasta de est al insulei este devastata de uragane dese si distrugatoare. Astfel acest teritoriu anual este reconstruit in urma celor 15-20 de uragane care trec peste acest teritoriu. Limba vorbita in Cuba este Spaniola.
Cuba este un stat comunist, sau o republica parlamentara condusa de un partid comunist care detine monopolul puterii politice. Toate partidele de opozitie sunt considerate ilegale de constitutia cubaneza care afirma ca "Partidul Comunist Cubanez ... este forta suprema calauzitoare a societatii si a statului". Fidel Castro este seful statului si sef al guvernului din 1959, la inceput ca prim-ministru si dupa desfiintarea acestei functii in 1976, ca presedinte al Consiliului de Stat si de Ministri. Este de asemenea membru al Adunarii Nationale a Puterii Populare din partea municipalitatii orasului Santiago de Cuba din 1976, Prim Secretar al Partidului Comunist Cubanez si comandant suprem al fortelor armate
Dupa cum demostreaza si istoria altor tari comuniste acest lucru influenteaza in mare parte viata sociala, economica si demografia populatiei, insa ecesta mica tara, se poate spune ca este un caz aparte. Studiind mai deaproape, in acesta tara putem gasi toate stilurile de viata. Aici este prezent de la cea mai mare saracie pana la cea mai mare extravaganta si bogatie. Este o tara plina de traditii, totusi deschisa spre straini si foarte prietenoasa.
Populatia Cubei estimatia in Iulie 2005, este de 11,346,670 locuitori. Majoritatea de 70.1 % cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani, dintre care 3,977,110 sunt barbati si 3,975,818 sunt femei. Putem observa ca raportul femei/barbati este de 1/1. Restul populatie in cota de 19.6% sunt copii sub 14 ani si 10.4% varstnici peste 65 de ani. 
Rata cresterii populatie in 2004 a fost de 0.33%.
Din punct de vedere al grupurilor etnice existente, gasim mulatrii in majoritate de 51%, albi 37%, negrii 11% si 1% chinezi.
Din punct de vedere al religiilor Se crede ca Santeria si catolicismul popular sunt cele mai larg raspandite religii in Cuba, desi nu este neobisnuit ca indivizii sa aiba mai multe credinte in acelasi timp si sa fie mebri al Partidului Comunist in acelasi timp. De asemenea credinta penticostala se dezvolta rapid
Desi vizita Papei Ioan Paul al II-lea a revigorat catolicismul oficial, cabanezii sunt de mai multe confesiuni, de la catolicismul popular care reprezinta circa 83% din populatie, la peste 50 de versiuni ale protestantismului sau la spiritism sau credinte originare din Africa. Cele mai importante curente necrestine sunt Regla de Ocha cunoscuta si ca Santeria. Alte credinte sunt francmasoneria si bisericile Penticostale.
Cuba avea odata o comunitate evreiasca mica dar activa, in Havana mai sunt una sau doua sinagogi in functiune.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cuba.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!