Consiliere în asistență socială

Extras din referat Cum descarc?

Prezentarea pe scurt a cazului
Numele si prenumele persoanei: Ionescu Ana Maria
Varsta: 17 ani
Gen: feminin
Data nasterii: 05.05.2003
Adresa: strada 1 Decembrie bl.25 ap. 3 Focsani, judetul Vrancea
Motivul prezentarii la consilier
Obiectivele discutiei in cadrul sedintei de consiliere: adolescenta Ana Maria s-a prezentat la cabinetul de consiliere la data de 18.03.2020 cu o problema delicata, cu scopul de a cere ajutor consilierului sau deoarece a ramas insarcinata cu partenerul sau de viata nestiind cum sa procedeze pentru a ii spune prietenului sau, avand o discutie cu acesta in trecut in contextual caruia i-a subliniat faptul ca nu isi doreste un copil in viitor. 
Ana Maria se afla inca la liceu, fapt pentru care sarcina ii va afecta participarea la cursurile scolare si ii poate influenta situatia scolara. 
Beneficiara doreste sa fie indrumata cum sa procedeze cu partenerul sau de viata, sa ii spuna, cum sa procedeze in acest sens.
Datorita stresului prin care trece frecventa sa la cursurile scolare s-a redus semnificativ, notele obtinute la diferite materii sunt foarte mici si se afla in pericolul de a repeta anul scolar.
Observatii: Ana Maria se afla intr-o situatie dificila datorita sarcinii sale si a gandurilor pe care o macina, pastrarea copilului ii poate limita sansele la un viitor mai bun din punctul sau de vedere si in plus nu este pregatita sa isi asume o responsabilitate atat de mare.
Metodele si tehnicile utilizate de consilier
Pentru o solutie cat mai eficienta a problemei in cazul de fata am ales ca metoda consilierea centrata pe problema, conform lui Reid in cazul de fata este vorba de dificultati in realizarea rolurilor, clienta participa la un demers limitat cu faze distincte care au scap rezolvarea problemelor sau a unora din ele prin participarea ambelor parti, consilier si client. 
Scopul principal al acestui demers este reprezentat de a reusi ca persoana in cauza sa reuseasca sa depaseasca acest moment.
O persoana aflata in astfel de situatie are cel putin patru strategii pe care le poate folosi si anume: dezvoltarea modalitatilor de a trai cu situatia respectiva, sa se adapteze la noua situatie, iesirea din situatie si nu in ultimul rand schimbarea situatiei.
Principalele probleme cu care se confrunta beneficiara sunt: sarcina, frica ca partenerul sau de viata sa afle despre sarcina, reactia lui, un nivel scazut al situatiei scolare, instiintarea partenerului despre sarcina si acceptarea situatiei de catre aceasta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Consiliere in asistenta sociala.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!