Compatibilitatea Post și Individ

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Privita ca un ansamblu de actiuni de recrutare, selectie, antrenare si evaluare a personalului, planificarea resurselor umane este o componenta importanta a managementului Liceului Vitomiresti, o forma coerenta de gestionare a fortei de munca.

Modelul conceptual folosit de noi in procesul planificarii resurselor umane este cel al compatibilitatii post-individ, care porneste de la trei premize principale: diviziunea muncii, specializarea si fisa postului.

Metodologia de incadrare a personalului este elaborata de M.E.C.T., transmisa inspectoratelor judetene carora le sunt subordonate scolile.

Managerului ii revine sarcina de a realiza un proiect de incadrare si a-l transmite ISJ-ului nefiind direct implicat in evaluarea competentelor profesionale.

Selectarea personalului compatibil cu postul determina cresterea productivitatii si a satisfactiei in munca, implicand totodata diminuarea factorilor negativi: stresul, tensiunea, situatiile de conflict, lipsa de comunicare si cheltuielile determinate de aceste neajunsuri.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Compatibilitatea Post si Individ.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
448 cuvinte
Nr caractere:
2 354 caractere
Marime:
7.95KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Sociologie
Tag-uri:
productivitate, personal
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Profesorului:
Vasiloiu Corina
Sus!