Avantajele si Dezavantajele Calculatorului Asupra Sanatatii Omului

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 3
1. Avantajele si dezavantajele utilizarii calculatorului in domeniul educational. 4
1.1 Utilizarea calculatorului are efecte in special asupra urmatoarelor domenii: 5
1.2 Efectele calculatorului in invatamint 5
2. Calculatorul si sanatatea psihica 6
2.1 Accesul liber la informatii 7
2.2 Folosirea calculatorului de catre copii in mod nerational are si dezavantaje: 8
2.3 Impactul calculatorului asupra sanatatii omului. 9
3. Utilizarea tehnologiei informatiei in viata de zi cu zi 10
3.1 Calculatoarele la serviciu 10
3.2 Utilizarea calculatoarelor in diferite domenii de activitate. 11
3.3 Se pot enumera citeva dintre problemele de sanatate cauzate de lucrul cu calculatorul :13
3.4 Cateva norme de protectie, care ajuta la crearea unui mediu de lucru sanatos pentru utilizatorii de computere sunt: 13
Rezumat 14
Cuvinte cheie: 14
Literatura: 14


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Milioane de oameni stau zilnic cu ochii atintiti asupra unui ecran. Calculatoarele, televizoarele, telefoanele mobile, jocurile video au in comun ecranul ce atrage ca un magnet. Dar un magnet cu efecte nocive asupra sanatatii.
Noile tehnologii ne fac viata mai usoara atit pe plan profesional, cit si in activitatile de zi cu zi. Lucram la calculator, comunicam cu ajutorul Internetului si al telefoanelor mobile, ne informam rapid, economisim timp, energie si bani si, nu in ultimul rind, ne relaxam privind la televizor sau ne distram cu ajutorul jocurilor video. Dar trebuie sa vedem si reversul medaliei. Noile tehnologii, utilizate in mod excesiv, ne provoaca probleme de sanatate: oboseala oculara, dureri de spate, insomnii, dependenta.
Calculatorul este tot mai prezent in viata noastra. El poate fi folosit ca instrument de lucru sau mijloc de divertisment. Utilizarea lui presupune sa fim avertizati asupra eventualelor pericole pe care le reprezinta.
Specialistii au identificat anumite aspecte negative ale calculatorului in sine, ca instrument de lucru.
Creeaza o anumita stare de dependenta.Fiecare are o nevoie de baza fundamentala de a invata, de a realiza, de a desavarsi mediul sau, precum si de respectul de sine ce se naste din aceste realizari.Computerele creeaza dependenta tocmai pentru ca realizeaza toate acestea intr-un mod extrem de eficient si satisfacator. Te confrunti cu o problema sau cu un program nou de calculator, investighezi, cauti solutii, in final intelegi - iar computerul face pentru tine lucruri clare si concrete pe care inainte nu le obtineai de la el. Provocare, experiment, putere, succes. Utilizarea lui excesiva dauneaza sanatatii ducind la scaderea puternica a imunitatii.
1. Avantajele si dezavantajele utilizarii calculatorului in domeniul educational.
Societatea noastra se afla intr-o permanenta schimbare, iar acelasi lucru se intimpla si cu inovatiile tehnice si stiintifice. Tehnologiile informationale moderne au influentat intr-un deceniu viata statelor industrializate intr-o masura in care automobilului i-au trebuit 50 de ani.Calculatorul a influentat nu numai o parte a vietii noastre, ci se manifesta in toate domeniile acesteia. Forma comunicatiilor, ritmul de viata si munca si chiar mediul inconjurator in care traim au suferit, datorita acestei inovatii, modificari esentiale.
Azi nu se vorbeste in zadar despre asa-numita "societate informationala" si aceasta e socotita o comunitate al carei bun esential -informatiile
s-au dezvoltat in mod continuu. Aceia care, in cadrul societatii informationale, din diferite motive sunt rupti de informatii, se confrunta deja cu mari probleme, fiind in mod clar, dezavantajati.
Se stie ca aceasta dezvoltare rapida a informatiilor va avea repercursiuni catastrofale asupra tuturor tarilor si regiunilor mai putin dezvoltate (mai ales a acelora din lumea a treia), intrucat acestea au numai un acces limitat la resurse.
Criticii societatii informationale isi manifesta, prin urmare, mereu teama ca dezvoltarea anterioara nedirijata a societatii informationale va conduce sigur la o societate de clasa a doua. Si aceasta nu numai regional, intre prima si a treia lume, ci chiar si in interiorul tarilor industrializate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Avantajele si Dezavantajele Calculatorului Asupra Sanatatii Omului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!