Auguste Comte

Extras din referat Cum descarc?

Sociologie
Auguste Comte este cunoscut ca infiintatorul sociologiei, fundatia careia el a descriso in ale sale doua carti, Cursul in Filosofia Positiva (1830-1842) si Sistemul Statutului Positiv (1851-1854).
Biologie-Medicina-Ecologie
Contributia lui Auguste Comte in biologie, daca sunt mai putin cunoscute, sunt foarte departe de neglijabile. Teoretic el a expus importanta (milieus) si a aratat influienta lor asupra vietuitoarelor, de asemenea el este unul dintre marii precursori ai stiintei ecologice.
In medicina de asemena el a fost un psihosomatician, si prin criticismul pe care el il face asupra psihiatriei "materialistice" de pe timpurile sale, el poate fi cert considerat ca  tatal antipsihiatriei. Incidental pronuntarea sa apasata asupra asa intrebari ca medina si invatamintul, l-au facut a fi unul din primii activisti ecologici.
Epistemologia "Sistemica"
Vorbind la general epistimologia sa  bazata pe distrugerea realitatii in trepte ierarhice a complexitatii-principiul sau de clasificare a stiintelor- este acea ce acum se cuoaste sub numele de Teoria Sistemica Generala, sau Gindirea Sistemica. 
Gindirea Logica-Etica Stiintifica
Este si o teorie a sa despre functiile creierului care ne dau noua cele mai multe exemple a abilitatii sale, pentru a anticipa ceea ce stiintei ia trebuit sa re-descore in zeci de ani. El a impartit creierul in trei deviziuni in felul urmator:
-Creerul Afectiv (Cunoscut in prezent ca sistemul limbic)
-Creerul Intelectual (In prezent Neo-Cortex-ul)
-Creerul Activ (Creerul reptilian)
El de asemenea a figurat o existenta paralela a inteligentei bazate pe vorbire (In prezent localizata in emisfera stinga) si o inteligenta bazata pe imagini(In prezent localizata in emisfera dreapta). El a mai figurat si o inteligenta afectiva (Inteligenta limbica?) pe care stiinta inca nu a descoperit-o pina in prezent, dar cine stie?


Fisiere in arhiva (1):

  • Auguste Comte.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!