Analiza de Continut a Reprezentarilor Corpului in Reclame

Extras din referat Cum descarc?

Omul a inceput sa se intereseze de propriul trup odata cu societatea contemporana. In Istoria trupului Georges Vigarello, spunea: ,, trupul nu este numai natura, ceva ce tine doar de materie, adica nu este doar un dat natural. Trupul este totodata un construct socio-cultural....cand studiezi trupul, studiezi un trup care a suportat efectele culturii, adica ale moravurilor, ale uzantelor unei epoci, ale unei conceptii despre viata si comportamente, iar aceste conceptii au o mare influenta asupra modului in care trupurile exista material".
Din aceasta perspectiva putem analiza si reclamele contemporane care sunt din ce in ce mai extravagante, inovatoare, greu de inteles si chiar fara nicio legatura cu obiectul careia fac reclama. In acesta categorie intra reclamele care aduc in prim plan personaje ale vietii cotidiene, cat si personaje neinsemnate la prima vedere. De ce spun asta? Raspunsul este simplu pentru ca exista o puternica diferentiere a rolurilor intre genul masculin si feminin. Vorbim despre o societate rebela. Rolul barbatului era acela al exercitarii puterii, al revelarii ascendentei,  in timp ce rolul femeii era unul interior bazat pe frumusete, al agrementului si decorului. Aceste roluri raman putin in urma odata cu perioada contemporana cand femeia imparte spatiul social cu barbatul


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza de Continut a Reprezentarilor Corpului in Reclame.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!