Analiza comparativa - Scoala de terapie clasica vs. Scoala de terapie moderna

Cuprins referat Cum descarc?

1.	Reprezentanti 
2.	Premise conceptuale
3.	Concepte fundamentale
4.	Procesul terapeutic
5.	Tehnici ale terapiei
6.	Scopul terapiei


Extras din referat Cum descarc?

- A fost dezvoltata de catre Murraz Bowen. Alaturi de acesta se mai remarca si orientarea lui Ivan Bosyormenzi-Nagz. Accentul principal in acest model de terapie cade pe asigurarea unei teorii a functionarii familiei. A fost "conceputa sa corespunda in mod precis cu principiile evolutiei si cu omul ca fiinta evolutiva" (Kerr, Bowen apud Mitrofan, 2001).- A fost dezvoltata in anii 1970 - 1980, in cea mai mare parte de catre australianul Michael White si neozeelandezul David Epston. 
Al-II lea formator de influenta a miscarii narative este David Epston, un terapeutde familie din Auckland, Noua Zeelanda. El a contribuit la majoritatea aspectelor teoretiei si practicii narative, dar a subliniat in mod special ca pentru a mentine noile naratiuni, clientii au nevoie de comunitati de sprijin. A extins dezvoltarea ,,ligilor" (Liga antianorexia, antibulimia). El a a fost de asemenea pionerul folosirii scrierii clientilor, subliniind ca, mult timp dupa ce prezenta terapeutului s-a sters, clientii pot citi scrisorile care sustin noile lor povesti si rezolvari. Alti terapeuti narativi imoprtanti sunt: Jill Freedman si Gene Combs, StepfanMadigan, Harlene Anderson.
Aceasta abordare terapeutica a capatat amploare dupa succesul avut in cazul unor forme dificile de anorexie nervoasa, ADHD, schizofrenie si alte afectiuni psihice.Dezvoltata din gandirea sistemica.
- Teoria boweniana se bazeaza pe ideea ca oamenii au o mostenire evolutiva comuna la nivelele primitive ale functionarii. Acest lucru are un impact semnificativ asupra comportamentului. 
- O alta idee importanta: oamenii sunt dotati atat cu sisteme emotionale, cat si cu sisteme intelectuale. Cand anxietatea sporeste intensitatea emotionala, cele doua sisteme, intelectual si emotional, se amesteca, in consecinta gandirea si comportamentul sunt determinate mai mult emotional si alegerea este compromisa.
- Considera sistemul emotional - piatra de temelie
- Psihoterapia narativa se bazeaza pe capacitatea oamenilor de a externaliza problemele, sau de a le separa de propria identitate. Acest lucru se realizeaza prin transformarea pacientului in naratorul povestii propriei vieti sau a problemei cu care se confrunta.
- Ideea fundamentala a psihoterapiei narative este urmatoarea: Problema este separata de persoana si problema nu defineste persoana; problema este ceea ce o persoana are, nu ceea ce o persoana este.- Ambele terapii privesc familia ca un sistem, in care membrii sai se influenteaza unii pe ceilalti, avand la randul lor atitudini si comportamente influentate de mediu:
- Ambele terapii pun accentul pe individualitatea membrilor familiei si pe ideea de apartenenta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza comparativa - Scoala de terapie clasica vs. Scoala de terapie moderna.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!