Acțiunea socială și actorul social

Extras din referat Cum descarc?

Actiunea sociala  - intervine in multiple situatii de criza sau de disfunctie sociala. Marile probleme sociale sunt cauzate fie de catre factorii naturali incontrolabili (teritorii afectate  de seceta, de cutremure, de inundatii), fie de catre factorul uman (razboaie, blocade economice, deteriorarea mediului natural). In ambele situatii avem de-a face cu o inlantuire de evenimente, care remarcate de intentionalitate (de scopul uman) poarta numele de actiune.
Pentru a determina caracterul social al unei actiuni, se urmaresc 3 criterii si anume :
a) In actiunea sociala, persoanele implicate tin seama de prezenta, existenta sau de comportamentul altor persoane, intrucat actiunea sociala se prezinta in primul rand ca o influenta reciproca intre actorii sociali ;
b) Actiunea sociala trebuie sa aiba valoare de simbol pentru ceilalti oameni ;
c) Actiunea sociala presupune intelegerea reciproca a asteptarilor actorilor sociali si orientarea comportamentului potrivit respectivelor asteptari.
Avem 3 criterii care definesc definirea subiectiva a actiunii sociale, care dupa sociologul Max Webber se caracterizeaza prin comunicarea semnificatiilor subiective. Actiunea umana este sociala in masura in care, prin faptele semnificatiei subiective pe care individul sau


Fisiere in arhiva (1):

  • Actiunea Sociala si Actorul Social.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!