Sistemul Informatic - Contex

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere .3
Analiza activitatii si a informatiilor din sistem 4
Proiectarea logica a sistemului informatic .5
Proiectarea tehnica a sistemului informatic .7
Experimentarea si implementarea sistemului informatic .10


Extras din referat Cum descarc?

I. Introducere:
In zilele noastre, calculatoarele sunt ceva obisnuit, ba chiar indispensabil in unele cazuri. Se poate spune, pe drept ca traim intr-o societate informatizata . Intalnim calculatoare peste tot, de la patiseria din colt, in care se tine evidenta contabila cu ajutorul unui PC si pana la ghiseul la care platim telefonul sau factura de energie electrica Peste tot sunt calculatoare, legate eventual intre ele si formand astfel retele de calculatoare. Toate acestea se datoreaza faptului ca ne dam seama din ce in ce mai mult ca calculatorul ne usureaza munca. Dar trebuie de subliniat faptul ca un calculator este de fapt o "masinarie" care prelucreaza o serie de informatii pe care i le dam. Informatia, este elementul esential din acest intreg lant. De fapt, in practica intalnim, printre altele, doua concepte legate de aceasta si anume sistemul informational si sistemul informatic. 
Un sistem informational este un ansamblu de oameni, echipamente, software, procese si date destinate sa furnizeze informatii active sistemului decizional, informatii necesare in elaborarea de solutii pentru problemele cu care se confrunta managerii agentilor economici. Sistemul informational face legatura intre sistemul de conducere si sistemul condus si este subordonat sistemului de conducere.
Sistemul informatic este o parte a sistemului informational in care procesul de culegere, transmitere, stocare si prelucrare a datelor se realizeaza utilizand elemente sau componente ale IT, adica mijloace de calcul si de comunicare moderne, produse software specializate, proceduri si tehnici specifice la care se adauga personalul specializat.
Rolul sistemului informational este de a transmite informatia intre diferite ajutorul tehnicii de elemente. In cadrul sistemului informational, majoritatea activitatilor se pot desfasura cu calcul. Se pot prelucra datele primare si apoi, rezultatul poate fi transferat mai departe, catre alt compartiment spre prelucrare. Transferul se poate face si el pe cale electronica, prin intermediul unei retele de calculatoare sau cu ajutorul modemului.
Intr-un sistem informatic pot intra: calculatoare, sisteme de transmisie a datelor, alte componente hardware, software-ul, datele prelucrate, personalul ce exploateaza tehnica de calcul, teoriile ce stau la baza algoritmilor de prelucrare, etc.
O elaborare eficienta a sistemelor informationale necesita un efort comun. Printre elaboratori trebuie sa fie inclusi utilizatorii, echipa de proiectare, personal de asistenta,managerii implicand in final costuri ridicate. Din acesta cauza, modul de abordare a problemei proiectarii este foarte important.
II. Analiza activitatii si a informatiilor din sistem:
Se urmareste cunoasterea specificului unitatii economice in ceea ce priveste activitatea de baza, activitatea de conducere si caracteristicile sistemului informational existent. Exista doua situatii : 
- crearea unui sistem pentru o firma noua
- imbunatatirea sistemului existent
Cunoasterea activitatii de baza si a activitatii de conducere este foarte importanta. Trebuie cunoscut fluxul tehnologic de productie, documentele care insotesc sau sunt generate in diverse momente ale procesului de productie si trebuie sa ne fixam asupra activitatii de management, a proceselor decizionale si respectiv a sistemelor de indicatori pe care se fundamenteaza deciziile de conducere. In acesta etapa se stabileste rentabilitatea folosirii sistemului informatic si se incheie cu o evaluare critica a situatiei de fapt ( se pune in balanta cererea de informatii exprimata de sistemul de conducere dar si cel de baza).
Exemplu:
Pentru exemplificarea celor aratate, in continuare vom expune modalitatea de realizare a unei aplicatii legate de o societate producatoare de mobila:
2.1.Prezentarea unitatii
Denumire : S.C. NEUMOBEL SRL
Sediul: M-Ciuc, Str.Harghitei nr. 120 
Forma juridica:
S.C. .NEUMOBEL SRL este societate cu capital privat. Forma de proprietate: societate cu raspundere limitata, cu doi actionari a cate 50-50% din actiuni. Este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului din Harghita sub numarul J/19/1368/1995 si are codul de identificare fiscala RO 14173098.
Obiectul de activitate:
Principalul obiect de activitate consta in productia altor tipuri de mobilier, cod CAEN 3614.
Date despre personal:
Personalul consta in 70% barbati si 30% femei, fapt explicabil datorita specificului activitatii societatii. Tehnologiile folosite sunt cele clasice in procesul de fabricare a mobilei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Informatic - Contex.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!