Limbaj de Procesare a Textelor - SED

Extras din referat Cum descarc?

Abstract Limbajele de procesare a textelor sunt limbaje care manipuleaza secvente de text .
Sed este un program simplu, dar puternic, utilizat pentru a aplica diferite transformari unei secvente de text. Citeste fisierele de intrare linie cu linie apoi modifica fiecare linie corespunzator regulilor specificate intr-un limbaj simplu si apoi afiseaza linia. Initial a fost creat ca un utilitar UNIX de catre Lee E. McMahon la Bell Labs intre 1973 si 1974 dar acum este disponibil pe aproape orice sistem de operare care suporta o linie de comanda. Sed este folosit de useri, programatori, si in general de oricine lucreaza cu fisiere text . Este o unealta foarte utila pentru editare de text deoarece reduce timpul pentru a efectua o munca repetitiva dobandind acelasi rezultat . Sed foloseste expresii regulate si are acelasi rezultate ca in cazul editarii manuale a textelor , doar ca este redus considerabil timpul necesar pentru a realiza aceasta sarcina. 
Cuvinte cheie : sintaxa sed, optiuni sed, 
operanzi, expresi 
regulate, comenzi. 
I. INTRODUCERE
Limbajele de procesare text sunt acele limbaje care fac editari asupra unor secvente de text , adica modifica, inseareaza sau sterge linii de text. 
Cateva limbaje de procesare text sunt: awk, sed, perl. 
Definitie: Sed este un Stream EDitor .
Sed este un editor de text non-interactiv, care citeste unul sau mai multe texte , face cateva operatii sau un set de operatii si afiseaza apoi textul modificat. 
Sed este tipic utilizat pentru a extrage parti dintr-un fisier text , folosind cautari de ,,pattern" adica de sabloane text sau substituie multiple ocurente a unui sir dintr-un fisier. Este important deoarece utilizand sed se va economisi mult timp in editarea unui text , iar rezultatele vor fi aceleasi ca si in cazul folosirii editarii manuale. 
II. CUPRINS
Sed foloseste doua buffere: input si hold. Acestea sunt numite in paginile de manual sed ca "pattern space" si "hold space". Pentru majoritatea editoarelor, buffer-ul hold nu este necesar, el devine activ doar daca se foloseste o comanda care se refera la el. Initial buffer-ul hold contine o linie vida. 
Ciclul folosit de sed pana la epuizarea intrarii consta din pasii: 
1. Daca buffer-ul de intrare este gol, sed citeste urmatoarea linie din intrare si o plaseaza in buffer. Buffer-ul de intrare poate sa nu fie gol daca ciclul anterior a fost terminat cu comanda 'D' ( nu se citeste alta linie si se aplica pasii urmatori). 
2. Inspecteaza comenzile din script, executandu-le pe cele selectate. 
3. Daca script-ul nu a fost terminat prin comenzile 'd' sau 'D' si daca iesirea nu a fost suprimata prin optiunea -n, continutul buffer-ului este scris la iesirea standard si buffer-ul de intrare este golit. In anumite cazuri este mai convenabila suprimarea iesirii normale si realizarea acesteia explicit prin comenzile 'p' sau 'P'.


Fisiere in arhiva (1):

  • Limbaj de Procesare a Textelor - SED.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!