Google Wave

Extras din referat Cum descarc?

Ce este Google Wave? 2
Interfata Google Wave 3
Facilitati Google Wave 5
Pasi in crearea unui cont Google Wave 6
Apache Wave 7
Google Wave
Ce este Google Wave?
Google Wave este un "instrument personal de comunicare si colaborare" anuntat de Google la conferinta Google I/O din 27 mai 2009.
Este vorba despre o aplicatie web gandita pentru colaborarea intre doua sau mai multe persoane in acelasi timp, o aplicatie ce poate fi descrisa ca o unificare a mail-ului clasic cu messenger-ul, condimentat cu retele sociale si tot felul de functii, mai mult sau mai putin revolutionare.
Google Wave a fost conceput in Sidney, Australia de catre Lars si Jens Rasmussen - cei care au participat si la crearea Google Maps. 
Acestia plecand de la ideea ca mail-ul este depasit si messengerul este incomplet, ca in special mail-ul, nu mai corespunde cerintelor actuale, si-au pus intrebarea cum ar arata acest serviciu daca ar fi creat in zilele noastre. 
Raspunsul la aceasta intrebare a dat nastere programului Google Wave in care conversatia nu mai este gandita ca un set de mesaje arborescente simple ce merg inainte si inapoi catre un set de utilizatori ci ca un intreg, ca un obiect partajat, gazduit pe un server undeva in care utilizatorii pot participa prin deschiderea unui nou val (New wave), isi pot lasa raspunsurile si cand urmatorul utilizator vine isi poate deschide acelasi obiect pentru a vedea toate raspunsurile si a le adauga pe ale lui.
Interfata Google Wave
Pe scurt, interfata lui Google Wave are trei parti componente asa cum se poate observa si din figura 1:
- meniul de navigare si contacte pe coloane din stanga
- inbox-ul pe centru
- wave-ul in partea din dreapta
Figura1 - interfata Google Wave
Meniul de navigare poate contine foldere, tag-uri, cautari salvate etc.
Sub acesta este lista de contacte cu cate o poza, iar deasupra listei avem box-ul de cautare.
Inbox-ul seamana destul de mult cu cel din Gmail, cu cateva exceptii: incepe cu o casuta de cautare iar in dreptul fiecarei conversatii, gasim si imaginile celor care participa la aceasta - in stanga si un indicator de masaje necitite - in dreapta.
Wave-ul, sau mai simplu fereastra care afiseaza conversatia, ocupa partea dreapta a ferestrei. In aceasta sectiune, nu apar doar paragrafe simple de text, conversatia este imbogatita cu o serie de Gadgeturi cum este cazul hartii/Maps si a chestionarului Yes/No/Maybe. In momentul in care sunt folosite toti participantii la conversatie le pot vedea si accesa.
Aceste gadgeturi, alaturi de robots sunt niste extensii ale wave- ului, care fie sunt implementate, cum este cazul celor doua de mai sus, fie se pot instala. Instalarea se poate face prin doua metode. Prima dintre ele este simpla, dar limitata doar la extensiile Google in timp ce a doua necesita cunostinte mai avansate si permite instalarea oricarei extensii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Google Wave.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!