Tipuri de Lead Folosite in Presa Scrisa

Extras din referat Cum descarc?

In presa scrisa se folosesc o multitudine de leaduri. Este foarte important ca prima propozitie sa fie foatre bine alcatuita pentru ca este hotaratoare pentru stire. Pentru un cititor mai putin interesant care rasfoieste o pubblicatie chiar si primele cuvinte dintr-o propozitie il fac ori sa citeasca intrega stirea sau sa renunte. Leadul trebuie contruit in asa fel incat doar dintr-o scurta privire aruncata asupra-i sa capteze atentia publicului si in acest fel sa creeze puntea spre corpul stirii.
Ledul contine ideea principala a stirii care creaza un impact puternic asupra receptorilor. Acesta este un rezumat scurt al corpului de stire si este alcatuit din raspunsul la cateva intrebari de baza.
O clasificare a tipurilor de leaduri ar incepe cu Leadul Rezumat care este si cel mai frecvent in presa, apare in toate publicatile indiferent de natura acestora. 
Leadul rezumat are structura piramidei inversate si raspunde la patru intrebari importante (cine, ce, cand,unde). Acest tip de lead ofera repere clare asupra evenimentului, timpului si locului. Este dezvoltat in corpul de stire si stabileste unghiul de redare al faptelor.
Leadul Standard sau direct se caracterizeaza prin expunerea explicita a faptelor utilizand pe acelea care sunt mai sigure ca vor atrage atentia. 
Leadul de fapt divers e folosit in cazul stirilor care nu au impact asa puternic asupra posibililor cititori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri de Lead Folosite in Presa Scrisa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!