Simbolul Vinului Si Al Focului In Hanul Ancutei

Extras din referat Cum descarc?

Vinul care este bautura vietii si nemuriri are un rol foarte important in initierea naratorilor. El, dezleaga limba si creaza atmosfera degajata. In antichitatea greaca, vinul era supranumit, sangele lui Dionisos, de aceea si in Hanul Ancutei era o semnificatie aparte, putand fi considerat un continuator al povestirilor, totodata readucand trecutul in actulitate.
Vinul este principala componenta a ritualului: Si asteptand pe Ancuta, cu oale noua si vin proaspat, au prins a ne apropia unii de altii, deoarece nici, apa pe care o scoate mos Zaharia Fantanarul, la lumina cu mare mestesug nu-i asa de gustoasa ca vinul. Totodata simbol al dragostei si al dorintei arzatoare, vinul este elementul cel mai pretios si indisponibil: -Iti multumesc lele Ancuta pentru vin si pentru cantatura ochilor. Poti sa umpli oala, ca sa nu te trudesti a veni a doua oara. Pe langa vin, focul este tot un simbol al iubirii, pasiunii si al dorintei. In Hanul Ancutei focul are tot un rol de initiere in povestire. Pe langa porti, pe care le cunosti, avem in popas la focul acesta lume buna care cearca vinul nou. Am taiat pui grasi si-am scos din cuptor azi pane proaspata. Deasemenea focul lumineaza mintile povestitorilor, el fiind o legatura dintre trecut si present. Totodata simbolizeaza si continuitatea prezenta in Hanul Ancutei.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Simbolul Vinului Si Al Focului In Hanul Ancutei
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!