Simbolismul

Extras din referat Cum descarc?

SIMBOLISMUL ESTE UN CURENT ARTISTIC APARUT IN ULTIMELE DECENII ALE SEC XIX-LEA IN TARILE DEZVOLTATE DIN APUSURILE EP.(FRANTA).LA SCURT TIMP DE LA APARITIA SA VA FI CUNOSCUT SI IN TARILE DIN RASARIT.
SIMBOLISMUL APARE K O REAKTIE FATA DE ROMANTISM SHI DE PARNASIANISM, CURENTE CONSIDERATE INVECHITE PERIMATE LA SF SEC XIX-LEA.
ACTUL DE NASTERE A SIMBSLISMULUI POATE FI CONSIDERAT ARTICOL MANIFEST PUBLICAT JEAN MOREAS IN 1886 SUB TITLUL ,,SIMBOLISMUL,,
LA SCURT TIMP SHI IN LITERATURA ROMANA,PAGINILE REVISTEI ,,LITERATORUL,,POETUL ALEXANDR MACEDONSKI CONIDERAT TEORETICIANU SIMBOLISMULUI IN LIT. NOASTRA, VA PUBLIC MAI MULTE ARTICOLE IN CARE FACE CUNOSKUT ACEST CURENT LITERAR.
MACEDONSKY CONSIDERA POEZIA SIMBOLISTA DREPT ,,POEZIA VIITORULUI,,
TRASATURI CARACTERISTICE :
1. POEZIA SIMBOLISTA ESTE O POEZIE A SENSIBILITATII PURE, OBIECTUL ACESTEI POEZII IL CONSTITUIE STARILE SUFLETESHTI NELAMURITE ,VAGI, CONFUZE CARE NEFUTAND FI EXPLICATE SUNT DOAR SUGERATE.
2. POEZIA SIMBOLISTADA POSIBILITATEA CITITORULUI SA ISHI FORMEZE O IMAGINE PROPRIE, ,SENTIMENTELE PE KRE LE EXPRIMA OPERA.
3. SIMBOLISHTII CULTIVA IN ACEST SKOP : SIMBOLUL, SUGESTIA, MUZIKALITATEA, CORESPONDENTELE(SINTEZIILE), INOVATIILE PROZODICE
SIMBOLUL- ESTE O IMAGINE CONCRETA KRE SE OFERA


Fisiere in arhiva (1):

  • Simbolismul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!