Simbolismul

Extras din referat Cum descarc?

Numele acestui curent literar este dat de francezul Jean Moreas, cel care publica in ziarul Le figareau articolul intitulat Le Simbolisme. Precursorul simbolismului universal este considerat Charles Baudelaire, cel care scrie un volum intitulat Florile raului in care valorifica estetica uratului.
In literatura romana precursorul simbolismului este considerat Alexandru Macedonski, cel care in 1880 pune bazele revistei Literatorul in paginile careia vor publica toti reprezentantii acestui curent literar.
-in creatia lor, simbolistii manifesta preferinte pentru culori, pietre pretioase, utilizand foarte des conceptul de corespondenta (transfer de sens) -sugestia si simbolul sunt doua elemente foarte des utilizate de catre simbolisti; ei pornesc de la ideea ca farmecul poeziei consta in o sugera o idee, un sentiment, si nu in a-l numi explicit -temele si motivele predilecte sunt: iubirea, golul, singuratatea, tristetea, plictisul, viata targurilor provinciale si sentimentul mortii -simbolistii vor cauta sa realizeze o muzicalitate aparte asupra textului prin repetarea unor cuvinte, a unor vocale sau a refrenului -se mai observa o preferinta a simbolistilor pentru versul alb ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Simbolismul - Varianta 4
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!