Previzualizare referat:

Extras din referat:

Numele acestui curent literar este dat de francezul Jean Moreas, cel care publica in ziarul Le figareau articolul intitulat Le Simbolisme. Precursorul simbolismului universal este considerat Charles Baudelaire, cel care scrie un volum intitulat Florile raului in care valorifica estetica uratului.

In literatura romana precursorul simbolismului este considerat Alexandru Macedonski, cel care in 1880 pune bazele revistei Literatorul in paginile careia vor publica toti reprezentantii acestui curent literar.

-in creatia lor, simbolistii manifesta preferinte pentru culori, pietre pretioase, utilizand foarte des conceptul de corespondenta (transfer de sens) -sugestia si simbolul sunt doua elemente foarte des utilizate de catre simbolisti; ei pornesc de la ideea ca farmecul poeziei consta in o sugera o idee, un sentiment, si nu in a-l numi explicit -temele si motivele predilecte sunt: iubirea, golul, singuratatea, tristetea, plictisul, viata targurilor provinciale si sentimentul mortii -simbolistii vor cauta sa realizeze o muzicalitate aparte asupra textului prin repetarea unor cuvinte, a unor vocale sau a refrenului -se mai observa o preferinta a simbolistilor pentru versul alb ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Simbolismul - Varianta 4
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
199 cuvinte
Nr caractere:
1 266 caractere
Marime:
7.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
curent literar, simbolism
Predat:
la gimnaziu
Sus!