Schita Prezentare Generala

Extras din referat Cum descarc?

Specie a genului epic in proza, de dimensiuni reduse, care infatiseaza un (singur) episod caracteristic din viata unuia sau mai multor personaje. Infatiseaza un singur episode din viata unuia sau mai multor personaje; dar un moment semnificativ, din care se poate deduce integral modul de viata al acestuia; Intamplarea redata este scurta si simpla; caracteristica pentru un individ sau o colectivitate; episodul prezentat trebuie sa rezume o intreaga existenta. Aria tematica: este larga; sunt prezentate situatii (rareori-proteste, luari transante de atitudine). Locul si timpul (nu) sunt precizate cu exactitate; limitate la maximum nu numai timpul (episoadele, secventele, prezentarea intamplarilor), ci si cadrul (o incapere un compartiment de tren, un colt de natura etc. ); Redusa-scurta, dar semnificativa.
Personajele: Schita are menirea de a contura un personaj.
Oameni obisnuiti (surprinsi in situatii obisnuite ale vietii lor), care nu au idealuri inalte; Preferate personajul tipic si evenimentele veridice; Insusirile personajului sunt determinate de fapte (sau de limbaj); Accentual se pune indeosebi pe portretul moral (aspectul fizic, exterior este-oarecum-neglijat); Portretul este succinct realizat, din cateva elemente; Adevaratul si inregul portret se incheaga insa din actiune; (uneori personajul este definit de obiectele din jur, de ticuri etc.; alteori este fixat printr-un gest caracteristic, mimica etc. ); Personajul principal are mai multe trasaturi caracteristice; una singura este evidentiata, privita din diferite unghiuri, studiata, cercetata, experimentata (pentru conturarea ei deplina); Sentimentele si gandurile autorilui sunt incorporate in personaje (indeosebi in narrator). Alte obiective de urmarit in analiza schitei: Categorii estetice: dramaticul, tragicul, comical, umoristicul etc.; Corelarea cu alte opera cunoscute.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Schita Prezentare Generala
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!