Portofoliu la limba romana

Extras din referat Cum descarc?

In aceasta opera literara, scriiitorul Fanus Neagu, ne infatiseaza peripetiile unui copilas care merge impreuna cu bunica sa Parascheva la rau.
Banica o insoteste pe bunica Parascheva la rau.
Banica. Banica fusese luat de rau cu tot cu albie si a fost dus in,, Tara Povestilor. Banica este recunoscut de catre fata si scos la tarm. La aparitia berbecului, Banica se sperie dar fata il sfatuieste sa se imprieteneasca cu acesta. Banica s-a imprietenit cu berbecul si i-a promis in dar clopotelul de la sania ei.
Catre seara, Banica este dus acasa de catre fata si viseaza ca este intr-o trasura trasa de 4 iepuri.
In aceasta opera literara, scriitorul Ionel Teodoreanu ne descrie tristetea unei mame de copilul acesteia, fata de anii ce vor urma.
Doamna Deleanu privi cu nostalgie la podoaba capilara a fiului ei Danut. Buclele lui Danut aveau nuante variate: castanii pe dinafara, ruginii pe dinauntru si aramii pe la marginea suvitelor. Dimineata, parul lui Danut rasarea ca o gramada de lalele inflorite in gradinile somnului. Mama se gandi la infatisarea copilului care nu va mai fi aceeasi odata cu trecerea la adolescenta. In timp ce atipise pe dormeza, mama i-a taiat o suvita in semn pentru anii ce vor urma.
Danut se servi cu ciocolata din sifonier si merse in sufragerie sa-l intampine pe unchiul Puiu.
Amintiri din copilarie de Ion Creanga In aceasta opera literara, scriitorul Ion Creanga ne infatiseaza peripetiile sale din copilarie.
Humulestiul era asezatpeste apa Neamtului si cuprindea trei parti: Vatra satului, Delenii si Bejenii. Humulestenii erau oameni gospodari, tot unul si unul, flacai voinici si fete mandre, carora le placea atat horele cat si munca, biserica frumoasa, cu preoti, dascali si enoriasi deosebiti. In grija preotului si a baditei Vasile, s-a construit la poarta bisericii, o chilie, unde vor invata copiii satului. Preotul cu badita Vasile au mers din casa in casa si au sfatuit pe oameni sa dea copiii la scoala. In zilele urmatoare, s-au adunat la scoala o multime de copii, printer care si Nica, un baiat prizarit, rusinos si fricos si de umbra sa. Cea dintai scolarita a fost fiica preotului, Smarandita, o copila foarte inteligenta, care-i intrecea mai pe toti baietii si la invatatura dar si la nebunii. Parintele adusese-n dar de scoala noua, doua obiecte foarte importante: Calul Balan si biciul botezat Sf. Nicolai, dupa hramul bisericii. Copiii s-au inspaimantat cand au aflat ca darurile primate, vor fi folosite la pedepsirea celora care vor comite greseli, dar si in ceea ce priveste invatatura si comportamentul.
Cea care a facut poginogul obiectelor primite, a fost chiar fiica preotului Smarandita, iar copiii speriati de patania acesteia, au fost imblanziti de catre preot cu pitaci si colacei. Copiii nu au incetat cu poznele, mergeau in cimitir si prindeau muste si bondari cu ceasloavele. Verificandu-le ceasloavele si vazandu-le insangerate, preotul le dadea drept lectie cu o urcare pe ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Portofoliu la limba romana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!