Panait Istrati

Extras din referat Cum descarc?

Numele sau de botez Gherasim Istrate, s-a nascut in Braila, in 1884. Copilaria o petrece in satul mamei, Baldovinesti.
Scoala primara o absolva in Braila, dar o abandoneaza in favoarea experientei directe, muncind ca baiat de pravalie, placintar, vanzator intr-o bacanie, chelner, scenic in atelierele docurilor portuare, fotograf, zugrav.
Traiul nesigur, marcat de privatiuni, diversitatea indeletnicirilor practicate il pun in contact cu lumea muncitoreasca si astfel se produce debutul sau in Romania muncitoare cu articolul Hotel Regina in 1906. In momentul intrarii Romaniei in razboi (1916) paraseste tara, il cunoaste la Paris pe scriitorul Romain Rolland care-l convnge sa scrie in limba franceza la interventia acestuia revista l Europe ii pubica Kyra KYralina in 1923. In ciclul narativ al Istorisirilor lui Adrian Zograffi fac parte: Chira Chiralina, Mos Anghel (1924), Haiducii (I- II, 1925-1926), Domnita din Snagov (1926) Mai publica: Familia Perlmutter (1927), -, Nerantula (1927), Ciulinii Baraganului (1928), Tata Minca (1931). ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Panait Istrati - Varianta 2
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!