Odiseea De Homer

Extras din referat Cum descarc?

Date despre carte: Editura Regis, 254 pag., Iliada si Odiseea repovestite pentru copii de George Andreescu Capitolul 9 Pace in Itaca Povestire: Pentru a putea intra in cetate, Ulise-Odiseu se imbraca in haine de cersetor si intra in Troia, unde afla cum erau construite portile si cetatea, chiar de sotia lui Paris, Elena.
Dupa ce Au aflat tainele Troiei, au construit un cal de lemn, unde inauntru s-au ascuns soldati. Spre seara, cand toti troienii erau adormiti, grecii si aheii ies din cal, deschizand portile celorlalti luptatori care asteptau afara din cetate care erau codusi de Menelaos. Acesta au cucerit cetatea.
Dupa acest razboi care a durat zece ani, grecii si aheii pleaca in sfarsit acasa, indreptandu-se fiecare catre tarile lor.
Primul popas al lui Ulise si al oamnilor sai a fost pe insula ciconilor, jefuind-o. Ciconii s-au razbunat, o mare parte dintre soldati murind. Apoi ajung pe insula mancatorilor de lotus unde Ulise cu greu ii scape pe oameni din efectele plantei foarte populare pe insula. Corabiile lui Ulise ajung pe insula ciclopilor, impinse de furtuni. Ulise isi ia doisprezece oameni si pleaca in cercetarea insulei. Ajung in pestera ciclopului Polifem, unde, Ulise ii strapunge ochiul ciclopului cu un tarus incins. Pentru a putea iesi din pestera, se ascund sub berbecii lui Polifem.
Poposind pe insula Eolia, regele Eolus ii daruieste lui Ulise un burduf in care se aflau vanturile. Ajungand in Itaca, oamenii care il insoteau pe Ulise, au deschis burduful de unde au iesit toate vanturile rele, aducandu-I inapoi pe insula Eolia. Ulise isi continua drumul, ajuncanjd pe insula Vrajitoarei Circe. Vrajitoarea ii tine acolo un an si il ajuta sa gaseasca calea spre casa, cum sa scape de sirene, de monstri Cridba si Scila, ca mai apoi sa scape cu viata din mania lui Apolon, daca fratele sau nu ar fi indrumt echipajul sa faca invers.
Jupiter razbuna pierderea fuilui sau, de unde numai Ulise scapa cu viata, ajungand pe insula Ogigiala fiica lui Atlas, frumoasa Calipso, unde sta sapte ani.
Zeii isi aduc aminte de Ulise cu cata vitejie a luptat in razboiul troian, si s-au indurat de el si i-au dat drumul din gazda lui Calipso.
Minerva se transforma in Batranul Mentor si merge la fiul lui Ulise, Telemac, si-l sfatuieste sa mearga la Menelaos dupa vesti despre tatal sau. Dupa ce ajunge in Sparta, tara lui Menelaos, afla ca tatal sau este inca in viata.
Ulise ajunge pe insula feacilor unde este ajutat sa Ajunga in Itaca, dar la intoarcere poporul este transformat intr-o imeensa stana de piatra care este aruncata cde Neptun.
Minerva il ajuta pe Ulise, transformandu-l intr-un batran. Ajunge in palat ca un batran cersetor printre petitoriii sotiei sale, Penelope. Aceasta este sfatuite de Minerva sad ea arcul petitorilor sic el care va reusi sa treaca sageata cu el printre doisprezece inele ii va fi sot. Numai batranul cersetor reuseste si numai acum ii arata adevarata fata. Alaturi de Minerva ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Odiseea De Homer
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!