Minunățiile iernii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Zilele trec repede ca vantul. Acum totul este alb in jur. E atat de frumos incat nu poti sa nu iesi afara si sa te joci in omatul rece si pufos.

Cerul e ca lesia si e foarte frig. Nori plumburii cern fulgii care se joaca alergand intr-o parte si in alta a cerului lipsit de mandrul soare. Vantul suiera printre crengile cele acoperite cu bucati de oglinda din cristal. Casele impodobite cu zapada argintie dorm liniste sub furtuna ce le inconjoara.

Mai sunt doar cateva zile pana la venirea lui Mos Craciun si a minunatei sarbatori numita Craciun.

Magazinele sunt pline de podoabe pentru brad si multe multe jucarii. In ultimile zile, pana la Craciun, oameni dau navala in magazine pentru a cumpara toate cele necesare pentru Craciun.

Unii copii stau langa bradul de Craciun si scriu scrisoarea pentru Mos Craciun, iar altii stau afara si construiesc oameni de zapada care vor impodobi satul cu frumusetea lor.

E seara de Craciun.

Toti copii isi desfac darurile asteptate cu nerabdare, iar apoi toata lumea se aseaza la masa si se infrupta din minunatele bucate pregatite cu sarguinta de mamele noastre.

Zilele au trecut repede ca gandul iar acum iarba sta sa incolteasca. Din muntii de zapada care erau au ramas doar cateva ochiuri mici mici de tot.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Minunatiile Iernii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
248 cuvinte
Nr caractere:
1 203 caractere
Marime:
8.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Limba și Literatura Română
Predat:
la gimnaziu
Sus!